Cisco aan kop in Supply Chain Top 25 van Gartner

Cisco

Cisco Systems heeft dit jaar de toppositie voor zich opgeëist in de jaarlijkse Supply Chain Top 25-ranglijst van onderzoeksbureau Gartner. Op de tweede en derde plaats nestelden zich Colgate-Palmolive en Johnson & Johnson, vóór Schneider Electric (4) en Nestlé (5).

Cisco steeg naar de toppositie op basis van geboekte omzetgroei, getoonde kracht in de drie centrale factoren (milieu, sociaal en bestuur) bij het meten van de duurzaamheid en de maatschappelijke impact van haar bedrijfsinvesteringen.

In het rapport beklemtonen de onderzoekers de focus van het bedrijf in netwerkapparatuur op de circulaire economie. Het bedrijf heeft als doel dat 100 procent van de nieuwe Cisco-producten tegen het boekjaar 2025 circulaire ontwerpprincipes moeten bevatten.

Pluim voor topbedrijven in de ranglijst

Mike Griswold, Vice-President Analyst bij Gartner, gaf alle topbedrijven in de ranglijst een pluim: ‘Met een aanzienlijk deel van de economie gesloten als gevolg van de Covid-19-pandemie, hebben leiders behoefte aan een wendbare strategie die de supply chain-organisatie in staat stelt om veranderingen in de bedrijfscontext te voelen en erop te reageren wanneer deze zich voordoen. De ranglijst belicht bedrijven die over deze strategieën en andere onderscheidende mogelijkheden beschikken.’