Checklist voor logistieke control tower

Visual Checklist voor logistieke control tower

Een groeiend aantal organisaties heeft supply chain management inmiddels op de directie-agenda staan. De druk op transport is enorm door alle uitdagingen en schaarste, en voor je het weet slaat dit neer op je werknemerstevredenheid, klantbeleving en concurrentiepositie.

Dit geldt vooral voor bedrijven die zelf ook te kampen hebben met personeelstekorten en die moeite hebben de tijd goed te verdelen tussen de eigen corebusiness en het organiseren van het steeds complexere transport. Daarnaast moeten bedrijven stappen maken in de CO2-reductie, verdere procesoptimalisaties en automatisering. Ondertussen veranderen ook nog de klantwensen.

Overkoepelende transportregisseur

Veel antwoorden voor logistieke orkestratie zijn te vinden in technologie en ketensamenwerking. Maar hoe zorg je nu dat je data real-time gaat delen met je partners in de keten zonder allerlei systemen over elkaar heen te plakken, of een tsunami aan Excel-spreadsheets, overtypwerk en telefoontjes te creëren? Daarnaast springen allerlei online transportplatformen als paddenstoelen uit de grond. Ze zijn allemaal goed in iets, maar hoe knoop je de beste voor jou slim aan elkaar? En dan capaciteit. Nee, niet de vervoerscapaciteit, maar de mensen. De slimme koppen achter de knoppen. Hoe zorg je voor continuïteit in capaciteit en kennis en borg je continue innovatie?

Vaak heeft u uw transport al uitbesteed. Samenwerken met een onafhankelijke aanbieder van een logistieke control tower als overkoepelende transportregisseur kan uitkomst bieden om de volgende stap in technologische vooruitgang en ketensamenwerking te maken.

Download de checklist voor logistieke control tower

IDS en Supply Chain Magazine hebben een praktische checklist opgesteld om te bepalen in welke mate uw logistiek al bijdraagt aan werknemerstevredenheid, klantbeleving en concurrentiepositie. Beantwoord de 10 vragen om te bepalen wat het niveau bij uw organisatie is.

Alle checklists van Supply Chain Magazine vind je hier.