Bringly komt met dynamische pakketkluismodule

Bringly

Verzendplatform Bringly introduceert een nieuwe dynamische pakketkluismodule voor Nederlandse webshops. Consumenten kunnen daardoor voortaan behalve voor thuisbezorging ook kiezen voor de meest geschikte afhaaloptie bij hen in de buurt.

Bringly is een duurzaam verzendplatform voor retailers, webshops en vervoerders in Europa. Volgens het bedrijf kiezen consumenten in de check-out momenteel steeds vaker voor levering naar een pakketpunt. Op die manier kunnen zij zelf bepalen waar, wanneer en hoe een pakket bezorgd én opgehaald wordt.

Matchen van voorkeuren

Voor Bringly reden om de verschillende pakketkluizen en pakketpunten van onder andere DHL en Budbee op haar platform aan te sluiten. Hierbij worden de voorkeuren van webshops en consumenten gematcht met de meest optimale afleverpunten in de buurt. Dit wordt gedaan op basis van onder andere de servicelevels (openingstijden bijvoorbeeld) en de totale loopafstand van de klant.

Met de nieuwe service kunnen webshops die al gebruikmaken van de software van Bringly kiezen voor een instelling die alleen pakketkluizen en pakketpunten op bijvoorbeeld 50 meter loopafstand van de klant weergeeft. Wordt er geen goede match gevonden, dan kunnen pakketten alsnog bezorgd worden door een lokale (fiets)koerier.

Aflevergarantie en lagere prijzen

Behalve dat pakketkluizen en -punten het voordeel hebben dat er een aflevergarantie is van 100 procent, kunnen vervoerders ook hun lokale routes efficiënter inrichten door meer pakketten op één locatie af te leveren, schetst Bringly. Daarnaast liggen de prijzen vaak een stuk lager dan de kosten voor thuisbezorging bij de consument.