Productie Driehoek naar de Green Soap Company

De vermaarde groene zeep van Driehoek is van Unilever overgegaan naar de Green Soap Company. Dat wil het merk nog een beetje ‘groener’ maken. De productie verhuist dan ook naar de fabrieken van deze onderneming in duurzame zeep in Etten-Leur en Mijdrecht, meldt De Volkskrant op 2 november 2017.

Driehoek groene zeep is met ingang van november in handen van de Green Soap Company. Marcel Belt, voormalig manager van Unilever en oprichter van de Green Soap Company, wil het ongeparfumeerde schoonmaakmiddel nieuw leven inblazen door de verpakking recyclebaar te maken en het groene karakter van de zeep beter te vermarkten.

De zeep, gemaakt van milieuvriendelijke plantaardige oliën als raapzaad- en lijnzaadolie, is al groen, zegt Belt. ‘Alleen beseffen consumenten dat niet.’ Driehoek past daarom goed in zijn lijn van duurzame zeep. Alle producten van de Green Soap Company zijn proefdiervrij, gemaakt met biologische oliën en verpakt in recyclebare flessen.

Bijvangst

Driehoek, al 120 jaar op de markt, was volgens Belt bij Unilever bijvangst in de overname van een pakket grote merken dat het van Sarah Lee kocht. En het zeepmerk bleef ook klein tussen de andere huishoudelijke producten, van grotere en internationalere merken. Bij Belt moet het weer de aandacht krijgen die het nodig heeft om te groeien.

De productie verhuist naar de fabrieken van de Green Soap Company in Etten-Leur en Mijdrecht. De zeepformule blijft echter als vanouds. De voor de Green Soap-producten kenmerkende geuren heeft Driehoek niet nodig, vindt Belt. ‘Groene zeep ruikt naar thuis en naar vroeger. Dat is een belangrijke eigenschap die ik niet wil veranderen.’