MUD Jeans kiest Slimstock voor verwezenlijken duurzaamheidsmissie

MUD Jeans

MUD Jeans heeft als missie de vervuilende mode-industrie te veranderen, te beginnen bij de spijkerbroek. Om die duurzaamheidsmissie ook in de supply chain te realiseren, schakelde het de expertise van softwareleverancier Slimstock in. Samen zorgen ze ervoor dat de ecologische voetafdruk van de jeansproducent wordt verkleind en er zo min mogelijk verspilling plaatsvindt.

Voor het maken van één spijkerbroek worden niet alleen veel chemicaliën gebruikt, maar ook wel 7000 liter water. Dat moet anders vindt MUD Jeans, dat zich afficheert als het enige circulaire denimmerk ter wereld. In 2013 introduceerde het ’t concept ‘Lease-a-jeans’. MUD Jeans past de principes van de circulaire economie toe en recyclet al zijn jeans. Momenteel gebruikt het 40 procent post-consumer gerecycled katoen voor de productie van de jeans. Het doel is om hier uiteindelijk 100 procent van te maken.

Verspilling voorkomen

Slimstock – Europees marktleider in voorraadoptimalisatie – ondersteunt bedrijven met haar software en haar eigen Academy bij het terugdringen van afval en verspilling. Het bedrijf benadrukt dat door de juiste calculaties te maken op basis van forecasting verspilling van producten kan worden voorkomen. Daarnaast zorgt betere planning ervoor dat er minder inefficiënte vrachtwagenkilometers worden gereden – denk hierbij bijvoorbeeld aan (half)lege wagens, waardoor er extra ritten nodig zijn.

Efficiënter sourcing-proces

De match tussen Slimstock en MUD Jeans was daarom een voor de hand liggende. MUD Jeans groeit snel en wil haar unieke concept kunnen behouden in de fast-fashionwereld van nu. De software en kennis van Slimstock gaan hierin ondersteuning bieden. ‘Samen met Slimstock maken we ons sourcing-proces nóg efficiënter, met als resultaat een verkleinde ecologische voetafdruk door optimale voorraadniveaus en een betere doorstroming van zowel grondstoffen als afgewerkte producten’, aldus mede-eigenaar Dion Vijgeboom van MUD Jeans.