Tesla levert recordaantal auto’s

Tesla

Autofabrikant Tesla heeft in het derde kwartaal van 2021 ondanks wereldwijde chiptekorten en het nog niet volledig kunnen gebruikmaken van de productiecapaciteit een recordaantal auto’s geleverd: 237.823.

Dat is een stijging van 73 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Ook noteerde het bedrijf stijgende omzetten en winsten, ook al daalde de gemiddelde verkoopprijs met 6 procent. Tesla verkoopt inmiddels meer goedkopere dan duurdere modellen, maar geeft te kennen de vraag naar haar producten nauwelijks te kunnen bijbenen.

‘Onze operationele marge (28,8%) bereikte een recordhoogte omdat we de kosten meer verlagen dan dat de gemiddelde verkoopprijs van onze voertuigen zakt’, stelde het bedrijf bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Dalende kosten van batterijen

Analisten verwachten dat de autofabrikant in de komende drie jaar de winstgevendheid verder zal vergroten. Zij wijzen er in het FD op dat het concern met de nieuwe, nog te openen fabrieken in Austin (Texas, VS) en Berlijn (D.) haar productie-efficiency verder zal vergroten. Bovendien zullen de kosten van batterijen dalen.