Supply chain-directeuren bespreken actualiteit in live talkshow

SCM Talkshow

De oorlog in Oekraïne heeft direct of indirect gevolgen voor Nederlandse bedrijven en hun supply chains. Het onderwerp is dan ook onvermijdelijk tijdens de live SCM Talkshow die Supply Chain Media op 31 maart organiseert en online uitzendt. Martijn Lofvers, hoofdredacteur van Supply Chain Magazine, praat tijdens deze talkshow met zes directeuren over hun uitdagingen in de huidige turbulente wereld.

De supply chain-directeuren in de talkshow kennen uiteenlopende uitdagingen, maar overeenkomsten zijn er ook. Supply Chain Lead Wybe Jan Bleeker van online supermarkt Picnic en Supply Chain Director Sarah Mozes van brillenwinkel Ace & Tate zien hun business enorm groeien, Picnic vooral in Duitsland en Ace & Tate in heel Europa. Ook Quooker maakt internationaal een enorme groei door. Chief Supply Chain Officer Michiel van Veen van dit bedrijf in kokendwaterkranen moet nu echter waken voor mogelijke verstoringen in de productie en vertraagde leveringen. Hij gebruikt daarvoor de oplossing van softwarepartner Tradecloud.

Elle Dings, Vice President Supply Chain van het Amerikaanse bedrijf Lumileds, ziet door de oorlog ook problemen opdoemen. Enerzijds van de beschikbaarheid van grondstoffen uit Oekraïne die voor haar verlichtingsproducten noodzakelijk zijn en anderzijds van de huidige sancties die het lastig maken de business in Rusland te beleveren. Nico Kuipers, Director Global Supply Chain van groothandel Kramp Group, levert accessoires voor de agrarische industrie door heel Europa. Om het enorme assortiment van meer dan 500.000 artikelen en de logistiek daarvan te managen, gebruikt Kramp de oplossing van Slimstock.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een onderwerp dat alle in de talkshow aanwezige supply chain-directeuren bezighoudt. Head of Operations Frans Pannekoek van Tony’s Chocolonely is al jaren bezig de traceerbaarheid van grondstoffen voor de chocoladerepen te verbeteren en een hogere prijs voor de cacaoboeren te realiseren. Hij is hiervoor onlangs op een uitgebreide fieldtrip naar Afrika geweest. Wybe Jan Bleeker van Picnic focust voor duurzaamheid meer op de distributie, door gebruikmaking van elektrische bestelwagentjes. En ook voedselverspilling is voor hem een punt van aandacht, zal hij in de talkshow vertellen.

Geïnteresseerden in de SCM Talkshow kunnen op 31 maart het middagprogramma bekijken en zich hier aanmelden:https://scmtalkshow.nl/