Nutricia nu ook B-Corp-gecertificeerd

Danone

Nutricia Nederland heeft het Benefit Corporation (B-Corp)-certificaat in de wacht gesleept. Het bedrijf – onderdeel van Danone – voegt zich daarmee bij de andere entiteiten van het zuivelconcern in Nederland: Danone Essential Dairy & Plant-based en Alpro. De certificering is het resultaat van een uitgebreide impactbeoordeling en sluit naadloos aan bij de economische en sociale doelstellingen van het bedrijf, aldus Nutricia.

Gecertificeerde B-Corporaties zijn bedrijven met een winstoogmerk die de kracht van het bedrijfsleven benutten om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. Ze voldoen aan de hoogste geverifieerde normen van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht.

Alle Danone-bedrijven vóór 2025 gecertificeerd

Danone streeft ernaar al zijn bedrijven wereldwijd nog vóór 2025 gecertificeerd te hebben. Voor Nutricia Nederland sprak het doel voor zich. Zo zoekt het bedrijf met maatschappelijke partners projecten op om te werken aan persoonsgerichte, meer kosteneffectieve medische behandelingen. Het ‘Best Onco Care’-programma is daar een voorbeeld van.

Ook streeft Nutricia ernaar om CO2-neutraal te zijn tegen 2050. De Danone-fabrieken in Nederland maken al gebruik van hernieuwbare elektriciteit, een belangrijke eerste stap. En Nutricia zet zich in om tegen 2025 verpakkingen circulair te maken. Beide ambities zijn in lijn met het ‘One Planet. One Health’-beleid van Danone.

‘Als onderdeel van Danone is het ons doel om gezondheid door middel van voeding te brengen naar zo veel mogelijk mensen, met respect voor mens en planeet’, zegt General Manager Paul Oerlemans van Nutricia. ‘Deze certificering laat zien dat we op de goede weg zijn, een belangrijke mijlpaal waar onze medewerkers erg trots op zijn.’

Gezondheid mensen en planeet verbonden

Nutricia Nederland maakt sinds 2007 deel uit van Danone en deelt Danone’s visie dat de gezondheid van mensen en de planeet met elkaar verbonden zijn. Andere gecertificeerde B-Corporaties in de Benelux zijn bijvoorbeeld Auping, Fairphone, Tony’s Chocolonely, Dopper, Seepje, WeTransfer en Triodos Bank.