Mitsubishi maakt supply chain interoperabel

Mitsubishi

Mitsubishi Motors Europe (MME) heeft voor de introductie van de nieuwe generatie ASX en de compleet vernieuwde Colt de interoperabele netwerkoplossing van Vinturas geïmplementeerd. De integratie van deze supply chain-technologie zorgt door uitwisseling van data voor verdere stroomlijning van de logistiek. Ook worden zo de distributiemogelijkheden binnen de Europese supply chain voor afgewerkte voertuigen vergroot.

Voor de sector afgewerkte voertuigen is het creëren van een datagestuurde end-to-end supply chain nu eenvoudig haalbaar, stelt Vinturas. En dat leidt volgens de softwareleverancier ook tot aanzienlijk lagere kosten en flinke besparingen. Bij Mitsubishi zorgde Vinturas voor de automatisering van de processen en workflows en leverde ook de oplossingen voor de netwerkinteroperabiliteit tussen de verschillende IT-toepassingen, functionaliteiten en handelspartners.

Mitsubishi beheert nog altijd de data en informatie van alle partijen binnen zijn end-to-end supply chain. De fabrikant doet dat op een manier die dankzij de grotere transparantie en betere traceerbaarheid van voertuigen voor alle partijen gunstig uitpakt. De technologie werd eerst succesvol geïmplementeerd voor de nieuwe generatie ASX. Die wordt in Spanje geproduceerd. De volgende implementatie is voor de compleet vernieuwde Colt, die in Turkije gemaakt wordt. Mogelijk volgen er meer productiefaciliteiten en Vinturas-modules.

Private blockchain-technologie

‘Vinturas heeft er met een geavanceerde private blockchain-technologie, die snel en eenvoudig kon worden geïmplementeerd, voor gezorgd dat de beschikbaarheid en de nauwkeurigheid van onze data is toegenomen’, meldt Bas van Groenewoud, General Manager Vehicle Supply Chain Management bij Mitsubishi. ‘Hierdoor kunnen we op het juiste moment de juiste datagestuurde beslissingen nemen en is de transparantie en accountability binnen onze supply chain toegenomen.’

Ronald Kleijwegt, CEO van Vinturas: ‘We zien dat steeds meer Original Equipment Manufacturers (OEM’s) en logistiek dienstverleners van over de hele wereld belangstelling hebben voor onze unieke, interoperabele netwerkoplossing. Dankzij Vinturas hebben OEM’s niet alleen controle over hun volledige waardeketen, alle data en informatie, maar kunnen ze ook door kostenreductie en een vermindering van het werkkapitaal een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen. Vooral dit laatste is in deze tijden van continue veranderingen en verstoringen van groot belang.’

Transparanter proces

Vinturas maakt voor het digitaliseren van het complete distributieproces – van de levering van onderdelen en componenten tot de uiteindelijke levering aan de klant – gebruik van private blockchain-technologie. Hierdoor is het hele proces voor alle supply chain-partners een stuk transparanter. De betrokken partijen delen hun data en informatie in een streng beveiligde cloud-omgeving, waarbij ze zelf eigenaar blijven van de betreffende data en informatie. De interoperabele oplossing voor supply chains maakt volgens Vinturas duidelijk dat er binnen de hele waardeketen aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd.