ICT Group versterkt positie binnen de logistieke sector met overname Incore

ICT Group

Supply chain software is in trek, blijkt uit de overname van Incore Software door ICT Group. Incore is gespecialiseerd in de ontwikkeling van bedrijfskritische logistieke en supply chain software. Met het verwerven van 100 procent van de aandelen wil ICT Group haar positie in de retail- en logistieke markten versterken. Het nieuws van deze overname volgt kort op de inlijving van AI-pionier in supply chain forecasting Garvis door Logility, eerder deze maand.

Incore biedt een SaaS-applicatie voor efficiënte samenwerking binnen de supply chain met een planning- en workflow-engine. Het bedrijf werd in 2007 opgericht door Martin en Ferdinand Swaters. Met de Supply Chain Portal groeide de onderneming uit tot een leidende aanbieder voor de retailsector. En ook in de bouw- en foodsector nam het gebruik van de portal de laatste jaren toe.

Incore heeft een brede installed base bij gerenommeerde klanten in Nederland, België en Duitsland. Zo maken bedrijven als Action, Bol.com, Carrefour, Jumbo, Hema en Heijmans gebruik van de logistieke oplossingen van deze Amsterdamse onderneming. De huidige eigenaren zullen ook onder de vlag van ICT leiding blijven geven aan Incore.

Sterk momentum om te groeien

Gezien de opkomst van complexere logistieke processen en de sterke groei in e-commerce, ziet ICT een sterk momentum voor Incore om te groeien in zowel de retail- als de bouwsector. In deze sectoren zijn goederen vaak afkomstig van een grote verscheidenheid aan leveranciers in binnen- en buitenland. Door de druk op timing en prijzen is operational excellence volgens ICT dan ook noodzakelijk voor een adequate kostenbeheersing.

‘De overname van Incore past in de strategie van ICT om toonaangevend te zijn in een aantal geselecteerde markten’, zegt Karim Henkens (foto), CEO van ICT Group. ‘Incore versterkt onze positie in de retail- en logistieke markten, waar het de krachten kan bundelen met onze bestaande merken: ICT Logistics, Yellowstar en OrangeNXT. Verder zien we mogelijkheden om deze propositie uit te breiden naar andere Europese landen waar ICT Group actief is.’

Dienstverlening verder professionaliseren

Martin Swaters, directeur van Incore, laat weten ernaar uit te kijken onderdeel te worden van ICT Group. ‘We zijn een klein bedrijf met grote klanten. Deze overname creëert de mogelijkheid om de dienstverlening aan onze klanten verder te professionaliseren en uit te breiden.’