Flinders Logistieke Webshop van het Jaar 2018

Flinders

Flinders heeft de award Logistieke Webshop van het Jaar 2018 in de wacht gesleept. De woonwebshop voor designproducten en accessoires ontving de prijs 30 mei tijdens het event E-commerce Live! van Emerce in De Beurs van Berlage te Amsterdam. Flinders maakt van hun logistieke proces echt een USP in haar propositie. Dit levert het bedrijf de laatste jaren een behoorlijke groei op, schetste juryvoorzitter Egbert Guis.

‘Als deze groei zich doorzet, zal het wel een uitdaging worden om dezelfde kwaliteit te blijven bieden rondom hun afleverproces. Maar wij hebben er het volste vertrouwen in dat Flinders dat gaat lukken, omdat het met een adaptieve groeistrategie continu schakelt op de ontwikkelingen in de markt. Dit zorgt ervoor dat in de complexe logistiek van meubelfulfilment alles blijft rijmen’, aldus Guis.

Daarnaast was er ook lof voor verliezend finalist KPN. Hun ambitie om de klant op elk moment in de logistieke keten te informeren, sprak de jury erg aan. Guis: ‘Hoewel er meerdere partijen in dit proces voor KPN werkzaam zijn, heeft de klant toch continu het gevoel met KPN zaken te doen, en dat is knap.’ Het was volgens de juryvoorzitter dan ook een close call tussen  Flinders en KPN.

Uitmuntende logistiek

In De Beurs van Berlage waren ruim 1700 bezoekers aanwezig om de award-uitreiking mee te maken. Daarnaast stonden diverse keynotes en workshops over trends en ontwikkelingen in de wereld van e-commerce, fulfilment & logistics op het programma. Gasten konden ook gedurende de dag roundtable-sessies bezoeken en er was volop gelegenheid tot netwerken.

De uitreiking van de award is een initiatief van Webshop Keurmerk, Delivery Match, Clear Focus Group en Events Development. De verkiezing werd in 2011 in het leven geroepen om webshops te belonen die zich onderscheiden door een uitmuntende logistiek. De award is dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Omoda was vorig jaar winnaar van de titel Logistieke Webshop van het Jaar.