Failliet Quicargo maakt snelle doorstart onder nieuwe eigenaar

Quicargo

Quicargo maakt een week nadat het failliet is verklaard al een doorstart. Stan Hamers, voorheen managing director bij GVT Transport & Logistics, nam de activa van het Amsterdamse transportplatform over. Hierdoor kan Quicargo zijn activiteiten snel hervatten.

Quicargo, een online platform dat (gedeeltelijk) lege vrachtwagens koppelt aan bedrijven die transport nodig hebben, vroeg op 18 januari surseance van betaling aan vanwege financiële problemen, alle inspanningen om de financiering veilig te stellen en een geschikte investeerder of overnamepartner te vinden ten spijt. Omdat een oplossing uitbleef, volgde op 22 januari de officiële faillietverklaring van het bedrijf.

Veteraan in de logistiek

Die oplossing volgde alsnog toen Stan Hamers (foto) in beeld kwam. Hij nam via zijn S. Hamers Holding de activa van QC United – handelend onder de naam Quicargo – over. Hamers is een veteraan in de logistieke sector, waar hij al meer dan drie decennia actief is. Hij was tot 2021 managing director van GVT Transport & Logistics, dat toen werd overgenomen door ID Logistics. Hij neemt nu ook zelf de leiding van Quicargo op zich.

‘Het toenemende specialisme van de sector maakt het voor mkb-klanten moeilijker om de juiste vervoerder voor hun transportbehoefte te vinden. Transport en distributie zullen de komende jaren drastisch veranderen door de vraag naar groener transport en de aanhoudende chauffeurstekorten. Daarom geloof ik dat de geavanceerde technologie van Quicargo gemak blijft bieden aan trouwe klanten in zowel lokale als internationale zendingen’, aldus Hamers.

Verbinden van vraag en aanbod

Quicargo werd in 2017 op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Het wilde iets doen aan het feit dat de helft van de 6 miljoen vrachtwagens in Europa (deels) leeg rondreed. Het platform startte daarom met het bieden van hulp bij het verbinden van vraag en aanbod om de winstgevendheid van transportbedrijven te verhogen, de congestie op de wegen te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen. Avishai Trabelsi, oprichter en CEO van het transportplatform, heeft zijn functie nu neergelegd. Wel heeft hij toegezegd te zullen zorgen voor een vlekkeloze overgang door Hamers te ondersteunen bij de doorstart.