Exact neemt softwaretak Unit4 over

Exact

De Delftse softwareproducent Exact neemt Unit4 Bedrijfssoftware over. De acquisitie is een aanvulling op de huidige activiteiten van Exact, dat software ontwikkelt voor met name accountancy, groothandel, logistiek en de bouwsector. Unit4 is juist gespecialiseerd in producten voor het midden- en kleinbedrijf.

Met de toevoeging van het portfolio van softwareproducten van Unit4 Bedrijfssoftware is Exact – marktleider met meer dan 500.000 klanten in de Benelux– voortaan in staat een complete end-to-end suite te bieden van financiële en HR-software voor het MKB en zijn accountants.

Volgens Phill Robinson, CEO bij Exact, brengt de overname twee toonaangevende Nederlandse spelers op het gebied van bedrijfssoftware bij elkaar. ‘Deze acquisitie past binnen onze strategie om groei te realiseren via een krachtige combinatie van organische doorontwikkeling en de integratie van overgenomen producten.’

Versnelde groei in omzet en marktaandeel

‘De afgelopen twee jaar hebben we ons productportfolio serieus versterkt en ook naar de cloud gebracht. Dit heeft geleid tot een versnelde groei in omzet en marktaandeel’, meldt CEO Herman de Jonge van Unit4. ‘Ik ben ontzettend trots dat dit door Exact is onderkend en verheugd dat wij nu onderdeel worden van Exact.’

Bij Exact zijn ruim 1500 mensen werkzaam, bij Unit4 werken 268 medewerkers verspreid over kantoren in Utrecht, Sliedrecht, Barendrecht, Hengelo en Brugge (België). Overigens moet de overname nog wel door de anti-trustautoriteiten worden goedgekeurd en voorgelegd aan de ondernemingsraad.

SCM IT Subway Map

Een compleet overzicht van de Nederlandse en Belgische leveranciers met bewezen oplossingen voor de supply chain wordt visueel weergegeven in de SCM IT Subway Map 2019. Deze is hier te downloaden. Of bekijk hier de Europese interactie versie van de metrokaart – editie 2020 – van SCM.