Digitaliseringsslag maakt van Slavenburg & Huyser een 4PL logistiek dienstverlener

Slavenburg & Huyser

Cargadoor en expediteur Slavenburg & Huyser vindt zichzelf opnieuw uit. Stapsgewijs ontwikkelt de Rotterdamse onderneming zich tot een 4PL logistiek dienstverlener die opdrachtgevers de hele supply chain uit handen neemt. Aan de basis hiervan staat een grote digitaliseringsslag. Met nieuwe software maakt het bedrijf elk wereldwijd traject – vanaf de inkooporder van goederen tot aan de aflevering – real-time zichtbaar voor de klant en zijn leveranciers. Waar nodig is direct bij te sturen. In de huidige hectische logistieke tijden belangrijker dan ooit.

Slavenburg & Huyser gebruikt voor zijn digitalisering Star Flow Supply Chain van Yellowstar. Deze software heeft zich in de praktijk al bewezen voor de aansturing van supply chains van grote bedrijven als bijvoorbeeld Blokker. Slavenburg & Huyser biedt middelgrote verladers diezelfde software. Vaak ontbreekt het dit soort partijen aan de schaal om daarin te investeren. Met meerdere opdrachtgevers kan Slavenburg & Huyser dit wel.

Directeur Leo Poot (foto): ‘In de huidige hectische logistieke tijden is betrouwbaarheid voor opdrachtgevers prioriteit nummer 1. Een van A tot Z transparante keten en real-time inzicht in potentiële vertragingen is hen veel waard. Het is cruciale informatie om tijdig te kunnen inspelen op veranderingen en het voldoen aan leveringsafspraken.’

Kennispartner

Volgens Chief Commercial Officer Rianne Groffen van Yellowstar kruipt Slavenburg & Huyser met Star Flow Supply Chain diep in de processen van de klant. ‘Verladers hoeven voor het organiseren en volgen van hun goederenstromen niet meer voortdurend te bellen, mailen en Excels uit te pluizen. Slavenburg & Huyser wordt voor de klant een echte kennispartner die de hele supply chain van order tot aflevering optimaal organiseert.’

Star Flow Supply Chain maakt iedere stap in een keten digitaal inzichtelijk. Zowel de verlader als zijn leveranciers kunnen aansluiten. Elk traject begint bij de invoer van een inkooporder door de klant of namens hem door Slavenburg & Huyser. De leverancier bevestigt vervolgens in Star Flow Supply Chain de bestelling en geeft in de applicatie de voortgang van de productie en de geplande levering door.

Afwijkingen in de planning

Mochten er afwijkingen in de planning zijn, dan is er op die manier ook direct in te grijpen. Is een order bij de leverancier klaar voor levering, dan organiseert Slavenburg & Huyser het transport. Alle mijlpalen onderweg worden vanuit het transportmanagementsysteem van de expediteur ook weer in Star Flow Supply Chain zichtbaar gemaakt voor de klant. Dat gebeurt tot aan de aflevering in het warehouse of bij de eindklant.