Juweliersketen Lucardi verbetert grip op supply chain

Lucardi

Lucardi gaat de aansturing van zijn dagelijkse orderstroom van sieraden en horloges, afkomstig van leveranciers uit tal van landen, verbeteren. De juweliersketen – naar eigen zeggen de grootste van Nederland – maakt daarvoor gebruik van de Star Flow Supply Chain-software van Yellowstar.

Star Flow Supply Chain maakt elke stap in de inkomende keten real-time inzichtelijk: vanaf de eerste order, via het transport tot aan de aflevering in het warehouse in Den Haag. De juweliersketen kan zo samen met al zijn ketenpartners daadwerkelijk de regie voeren over zijn supply chain en daarin op elk gewenst moment proactief bijsturen.

Lucardi telt momenteel zo’n 125 eigen winkels en beschikt daarnaast over een uitgebreide webshop. De juwelier biedt klanten een hip en trendy aanbod van sieraden en horloges tegen een betaalbare prijs. Kenmerkend voor de winkels zijn het open winkelfront en de overzichtelijke presentatie in glazen vitrines. Bezoekers kunnen hieruit zelf hun keuze maken.

100 procent ketentransparantie

Yellowstar’s Star Flow Supply Chain maakt de inkomende stroom sieraden en horloges voor Lucardi volledig inzichtelijk en stuurbaar. Data uitwisselen in deze keten wordt heel eenvoudig. Bellen, e-mailen en het gebruik van Excel zijn straks verleden tijd. Eigen control towers geven zowel Lucardi als zijn ketenpartners 24/7 inzicht in de actuele status van orders.

Uitzonderingen en veranderingen zijn dankzij deze 100 procent ketentransparantie steeds proactief te managen. Het order- en transportmanagementplatform van Star Flow Supply Chain werkt bovendien bovenop bestaande ERP- en operationele logistieke systemen. Aanpassingen hieraan – hetzij bij Lucardi, hetzij bij zijn ketenpartners – zijn dan ook niet nodig.