Contact Tracer beschermt werknemers in warehouse

Contact Tracer

Een nieuwe oplossing van Körber, de InSight Contact Tracer, kan helpen de impact van het coronavirus in de distributieactiviteiten te beperken. De Contact Tracer is een supply chain tracking tool voor het strategisch volgen van de locaties van medewerkers, apparaten, apparatuur en orders in het warehouse en kan zo bescherming bieden aan de werknemers.

‘We bevinden ons in ongekende tijden door Covid-19’, stelt CTO Sean Elliott van Körber, een marktleider op het gebied van supply chain-technologie. Meer producten, leveranciers en distributiekanalen in combinatie met hogere verwachtingen van de consument maken volgens hem de toeleveringsketens met de dag complexer. Door de corona-pandemie neemt deze complexiteit nog eens exponentieel toe.

De Contact Tracer kan hierbij uitkomst bieden. De tool werkt met data uit het warehouse management systeem (WMS) om de mogelijke route die het coronavirus binnen een bedrijf heeft afgelegd, te monitoren. Het systeem kan bovendien worden aangepast aan de specifieke behoeften van ieder bedrijf.

Voorbeelden

Voorbeelden zijn het volgen van de cyclus van gebeurtenissen en locaties van een medewerker, apparaten (headsets, scanners, radio’s), apparatuur (palletvijzels, klemwagens, heftrucks, karren) en inkomende en uitgaande orders in het hele magazijn in een specifiek tijdsbestek. Ook weten bedrijven zo van welke leveringen de inhoud mogelijk werd blootgesteld aan het coronavirus.

Waar voorheen uitgebreid handmatig onderzoek van honderden interacties nodig was, kunnen supply chain-professionals met de nieuwe tool direct beoordelen wie, wat, wanneer en waar mogelijk mogelijk blootgesteld werd aan het virus. De Contact Tracer is inmiddels wereldwijd gratis beschikbaar voor de warehouse managementsystemen van Körber.