Trendvisie Consafe Logistics: Efficiëntie maakt plaats voor flexibiliteit

Trendvisie Consafe Henk-Jan van Donkelaar

De meeste warehouses staan onder grote druk: klanten vragen erom vaker beleverd te worden. Het aantal SKU’s is in veel sectoren spectaculair gegroeid. Tegelijkertijd is er een enorm gevecht op de arbeidsmarkt; orderpickers zijn nauwelijks nog te vinden. Het gevolg: een enorme versnelling in de automatiseringsgraad van warehouses. 

Mede door de snelle ontwikkelingen hebben distributiecentra een enorme behoefte aan flexibiliteit op allerlei fronten. Ze willen zelf hun bedrijfsvoering snel kunnen omvormen als de markt daarom vraagt. Ook willen ze makkelijker kunnen op- en afschalen als de vraag stijgt of daalt. Maar bedrijven willen ook hun warehouse-operaties in verschillende landen ondersteunen vanuit één WMS-pakket. Denk aan Heineken, dat volledig manuele warehouses heeft in Afrika en vrijwel volledig geautomatiseerde operaties in Nederland.

Denk groot, begin klein

Omdat de mogelijkheden groot zijn, raadt van Donkelaar (foto) bedrijven aan om niet zelf van A tot Z uit te denken wat ze willen, maar om snel om tafel te gaan met een specialist zoals Consafe Logistics, die kan meedenken en die tunnelvisie voorkomt. ‘Als je vandaag bedenkt wat je wilt, dan sluit dat morgen misschien al niet meer aan bij je situatie. Je moet eigenlijk maandelijks met je automatiseringspartner om tafel gaan om te bespreken wat ontwikkelingen zijn in jouw markt, waar bottlenecks ontstaan, waar je kansen ziet et cetera.’

Download het trendinterview

Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct het hele interview in je mailbox.

Download: