‘Cobots’ naast orderpickers in magazijn Ceva

cobots

Orderpickers in een van de Nederlandse magazijnen van logistiek dienstverlener Ceva Logistics werken sinds kort zij aan zij met een vloot robots. Het bedrijf benadrukt dat de robots sámenwerken met de collega’s en spreekt daarom van ‘cobots’.

Ceva Logistics is een full-service transport- en logistiek bedrijf met vrachtbeheer en logistieke activiteiten verspreid over ruim duizend locaties in 160 landen. De inzet van cobots wordt door Ceva gezien als de volgende grote doorbraak in robotica – eentje die toekomstige groei mogelijk maakt.

Output maximaliseren

Locus Robotics leverde het bedrijf vijftien cobots om direct naast de orderpickers te werken en zo de output te maximaliseren. Door de inzet van de cobots hoeven de orderpickers in het magazijn nu veel minder meters te maken. Ook zwaar tilwerk kan voortaan aan de robots worden overgelaten.

‘Innovatie is iets waar we nu nog niet om bekendstaan’, zegt Bart Beeks, hoofd van het cluster Noord-Europa van Ceva Logistics. ‘Maar over vijf jaar willen we dat onze mensen, onze nieuwe talenten, maar ook de concurrentie en de industrie, zeggen dat Ceva goed voor haar mensen zorgt, het goed doet in lean en innovatie stimuleert.’

Cobots geïntegreerd met WMS

De Locus-robots zijn volledig geïntegreerd met WMS, flexibel en schaalbaar, hetgeen volgens het bedrijf garant staat voor een maximale pick output.

Bekijk hier een video van de inzet van de cobots bij Ceva.