BMW-klus levert VDL Nedcar 800 nieuwe banen op

De productie van de BMW X1 levert VDL Nedcar 800 nieuwe arbeidsplaatsen op. De Limburgse auto-assemblagefabriek zal het model komende zomer in productie nemen.

Het is de eerste keer dat VDL Nedcar een BMW gaat produceren. Wel maakte het familiebedrijf uit Born al drie Mini-modellen voor BMW: de Mini 3-deurs, de Mini Cabrio en de Mini Countryman. Vanaf 1 maart zullen ook de hybride versie van de Countryman (PHEV) en de Mini John Cooper Works in Born worden gebouwd.

Het was al langer bekend dat BMW de X1 ook in Born gaat bouwen. De vraag naar het model is wereldwijd zo groot dat de fabriek in het Duitse Regensburg niet meer genoeg capaciteit heeft. Bij Nedcar is de fabriek al uitgebreid. Productielijnen zijn aangepast en robots werden opnieuw geprogrammeerd.

Afgrond

De uitbreiding is des te opmerkelijker, omdat VDL Nedcar een paar jaar geleden nog aan de rand van de afgrond stond. De overname door de VDL Groep eind 2012 keerde het tij: 1500 arbeidsplaatsen konden behouden blijven. Straks biedt de fabriek in Born alweer werk aan 5300 mensen.