VolkerWessels Bouwmaterieel eerste gebruiker Amsterdam Logistic Cityhub

VolkerWessels Bouwmaterieel

VolkerWessels Bouwmaterieel wordt de allereerste gebruiker van Amsterdam Logistic Cityhub (ALC). De in de afgelopen jaren tot logistiek dienstverlener omgeturnde materieelverhuurder wil zo bijdragen aan de toekomst van emissievrij transport.

De start van de bouw van Amsterdam Logistic Cityhub begint dit kwartaal. Oplevering zal – later dan oorspronkelijk gepland – vanaf het derde kwartaal van 2022 gefaseerd plaatsvinden. De hub gaat totaaloplossingen bieden op het gebied van distributie, opslag, transport en meer, voor uiteenlopende branches zoals de bouw, horeca en e-commerce.

VolkerWessels Bouwmaterieel heeft nu met Amsterdam Logistic Cityhub een overeenkomst gesloten om in totaal ruim 14.000 vierkante meter in te nemen in de nieuwbouw. Daarbij gaat het bedrijf gebruikmaken van de hal, de opslagruimte voor gevaarlijke stoffen, de kantoorruimte, de parkeerplaatsen en de kadefaciliteiten.

Efficiënter vervoer richting bouwplaatsen

‘Wij geloven in een toekomst waarin vervoer richting de bouwplaatsen efficiënter en zonder emissie kan. Ook Amsterdam wil af van CO2– en NOx-uitstoot, evenals andere steden’, aldus Ron Frazer van VolkerWessels Bouwmaterieel. ‘Daarom werken we in Amsterdam ook al geruime tijd met een BouwHub aan de rand van de stad. Een BouwHub die zelfs nog vele malen efficiënter wordt als Amsterdam Logistic Cityhub straks volledig operationeel is.’

BouwHub ontlast stad en bewoners

De BouwHub is onderdeel van een integraal logistiek concept, waarmee ook de veiligheid en leefbaarheid verbetert, door minder mobiliteitsbewegingen in en naar de stad, minder CO2– en NOx-uitstoot, een hogere omgevingstevredenheid en minder afval en verspilling van materialen. Amsterdam Logistic Cityhub en VolkerWessels dragen hiermee ook bij aan de verwezenlijking van de ambitie van de hoofdstad van een volledig emissievrij transport in 2025.