Ultramodern logistiek centrum voor Shop Apotheke Europe

Shop Apotheke Europe

Shop Apotheke Europe betrekt een nieuw kantoor en logistiek centrum in Sevenum, bij Venlo. De locatie zal de spil vormen van het Europese distributienetwerk van de sterk groeiende online apotheek. De nieuwbouw vervangt het bestaande magazijn van het bedrijf op Trade Port Noord.

De verhuizing heeft tot doel de processen rond de verzending van vrij verkrijgbare en voorgeschreven geneesmiddelen, voedingssupplementen, schoonheids- en verzorgingsproducten te versnellen en te zorgen voor een verdere optimalisering van de klantenservice, meldt Theresa Holler, Chief Pharmacist en Chief Operating Officer van Shop Apotheke Europe.

Ook wil het bedrijf de concurrentie voorblijven. Stefan Feltens, CEO van Shop Apotheke Europe, meldde vorig jaar juni al – toen de eerste spade voor de nieuwbouw de grond inging – sneller te willen groeien dan de concurrentie. Met het nieuwe logistiek centrum verwacht hij binnen enkele jaren het transportvolume te kunnen verhogen van de huidige 12 miljoen naar meer dan 35 miljoen pakketten.

Hoofdlocatie van Europees distributienetwerk

Miebach Consulting ondersteunt Shop Apotheke Europe bij de realisatie van het centrale magazijn, dat de nieuwe hoofdlocatie van het Europese distributienetwerk zal worden. Momenteel werken circa 950 medewerkers op de vestiging in Venlo, terwijl ongeveer 200 medewerkers op de vestiging in Keulen actief zijn, van waaruit zij onder andere de e-commerce-activiteiten van het bedrijf beheren.

In de 40.000 vierkante meter tellende nieuwbouw wordt veel geld gestoken: alleen het investeringsbedrag voor de intra-logistiek en IT bedraagt al tussen de 50 en 60 miljoen euro. De eerste leveringen aan klanten vanuit Sevenum zijn gepland vóór het einde van 2020.