Ontslagen bij HG door uitbesteden productie

HG International

HG International gaat de productie na 25 jaar uitbesteden. Als gevolg daarvan schrapt het in Almere gevestigde schoonmaakmiddelenbedrijf zo’n 65 van de in totaal 200 arbeidsplaatsen, schrijft het Financieele Dagblad op basis van verklaringen van HG tegenover Omroep Flevoland.

De fabriek op het industrieterrein De Vaart in Almere gaat dicht vanwege capaciteitsproblemen, aldus HG. Het bedrijf laat weten dat de vraag naar zijn producten toeneemt, maar dat uitbreiding op de huidige locatie niet mogelijk is omdat het lastig kan voldoen aan strengere veiligheids- en milieueisen.

De afgelopen jaren kwam het schoonmaakmiddelenbedrijf al tweemaal in opspraak vanwege onveilige situaties en onvoldoende brandwerende voorzieningen. In januari meldde de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied evenwel dat de fabriek van HG International weer aan alle eisen voldoet, aldus Omroep Flevoland.

HG-export naar 45 landen

Het Almeerse bedrijf, dat reinigings-, onderhouds- en beschermingsmiddelen maakt, verkoopt zijn producten onder meer via doe-het-zelfzaken en supermarkten en exporteert deze naar 45 landen. Het kiest er nu voor de productie uit te besteden. ‘Door nu de keuze te maken voor het uitbesteden van de productie zorgen we ervoor dat HG klaar is voor de toekomst’, liet de in september nieuw aangetreden directeur, Rob Uytdewilligen, optekenen.