Heras bouwt nieuwe fabriek in Oirschot

Heras

Heras realiseert een geheel nieuwe fabriek in Oirschot. Deze vervangt de oude productiefaciliteit, die de volledige Europese markt bedient. De investering maakt onderdeel uit van de ambitieuze groeiplannen van de hekwerkfabrikant; de nieuwbouw moet het bedrijf in staat stellen duurzamer te werken en klanten beter te bedienen. 

Met de nieuwbouw is een investering van 10 miljoen euro gemoeid. De voorbereidingen voor het 5000 m² tellende pand zijn inmiddels in volle gang. De productiefaciliteit zal een volledig geautomatiseerde laser- en laslijn huisvesten. Hiermee verhoogt Heras de capaciteit, de productiviteit en ook de kwaliteit aanzienlijk. Ook verkort de laser- en laslijn de doorlooptijden.

Belangrijke nieuwe fase

De realisatie van de productiefaciliteit in Oirschot markeert volgens CEO Emmanuel Rigaux een belangrijke nieuwe fase in de reis van het bedrijf, na de volledige upgrade en automatisering van twee Heras Mobile-fabrieken. ‘Dit is een investering waarmee Heras meteen zijn onderscheidende plaats op de Europese markt versterkt. Dit getuigt ook van ons engagement op de lange termijn met de Oirschotse gemeenschap’, aldus Rigaux.

Start nieuwbouw

Heras begint in oktober 2023 met de bouw van de nieuwe productiefaciliteit. De uiteindelijke ingebruikname is gepland voor het derde kwartaal van 2024. De hekwerkfabrikant opereert vanuit meer dan 25 landen en heeft ruim 1100 experts in dienst. Naast de productie van hekwerken legt Heras zich ook toe op toegang & controle, detectieproducten en geïntegreerde systemen, ondersteund door projectmanagement, integratie, installatie, inbedrijfstellings- en onderhoudsdiensten.