Gratis supply chain-advies tijdens coronacrisis

gratis advies

Van verschillende kanten wordt bedrijven gratis advies voor hun supply chains aangeboden in de huidige coronacrisis. Onder andere de adviesbureaus BLMC en R&G verstrekken kosteloos tips op gebied van supply chain management. Ook Hans Damen, voormalig Brigadier Generaal verantwoordelijk voor internationale logistiek, biedt zijn hulp aan bij crisismanagement of logistiek. Softwareleverancier SAP stelt bovendien de komende maand gratis een platform beschikbaar om inkopers en leveranciers met elkaar in contact te brengen.

De coronacrisis en de dagelijks veranderende omstandigheden doen een zwaar beroep op de supply chains van bedrijven, stelt Michel van Buren van BLMC. Dit Nederlandse interim- en adviesbureau biedt bedrijven daarom aan om deze bijzondere uitdagingen het hoofd te bieden met gratis advies en ondersteuning. Zo is er per direct een zeer ervaren logistiek manager beschikbaar voor drie dagen per week, plús consultants op het gebied van Lean en S&OP. Ook kan het bureau een snelle en praktische analyse van de supply chain maken om de bottlenecks op operationeel en tactisch niveau direct te elimineren.

R&G Global Consultants wil ook graag bijspringen in deze voor bedrijven uitdagende tijden. Om supply chain en operaties zo goed mogelijk draaiende te houden, biedt dit bureau eveneens gratis advies aan bedrijven die dramatische veranderingen in vraag en aanbod en de beschikbaarheid van personeel meemaken. Het wereldwijd opererende supply chain-adviesbureau heeft data-experts stand-by om hierbij te ondersteunen, te analyseren en te coachen.

Militaire praktijkervaring

Hans Damen heeft met veertig jaar ervaring als officier van de Koninklijke Landmacht enorm veel expertise op het vlak van crisismanagement. Bedrijven die op logistiek vlak concrete hulp nodig hebben of gewoon even willen sparren, kunnen hem dan ook benaderen. Samen met een aantal gepensioneerde collega’s, allemaal ex-militair en veteraan met jarenlange leidinggevende ervaring bij het Ministerie van Defensie, wil Damen bedrijven gratis en vertrouwelijk helpen.

Ook softwareleverancier SAP wil zijn steentje bijdragen. Voor de komende negentig dagen wordt bedrijven daarom gratis toegang tot SAP Ariba Discovery verstrekt. Op dit digitale, wereldwijde platform kunnen inkopers en leveranciers elkaar snel vinden. Iedere inkoper kan zijn vraag plaatsen en iedere leverancier kan daar direct op reageren, zonder dat SAP de daarvoor gebruikelijke tarieven in rekening brengt. Bedrijven kunnen via dit platform met ruim 4 miljoen leveranciers in meer dan 190 landen capaciteitsproblemen oplossen.