Extra kapitaalinjectie DB Schenker in visualisatiesoftware voor warehouses

DB Schenker

Dexory, een leverancier van software op het gebied van warehouse-visualisatie uit het Verenigd Koninkrijk, heeft opnieuw een investering ontvangen van Schenker Ventures, de investeringstak van de Duitse logistiek dienstverlener DB Schenker. De extra kapitaalinjectie maakt het voor Dexory mogelijk de komende maanden meer aandacht te besteden aan de introductie van haar DexoryView-oplossing in heel Europa en de VS. In juni mocht Dexory ook al een bedrag van $19 miljoen bijschrijven. Hoeveel de nieuwe investering bedraagt, is niet bekendgemaakt.

De oplossing van Dexory speelt in op de dringende behoefte aan een betere visibility, een beter gebruik van de ruimte en een grotere efficiëntie in warehouses wereldwijd. Dexory combineert autonome robots, die in staat zijn om rijke beeld- en sensordata uit het hele warehouse vast te leggen, met krachtige analyses en inzichten. Deze combinatie zorgt voor uitgebreide visibility in individuele warehouses van welke grootte dan ook en verbindt locaties in de wereldwijde supply chain via Dexory’s digitale platform DexoryView.

Revolutionaire transformatie in warehouseoperaties

Voor operators in warehouses is het garanderen van een foutloze ‘on-time, every time’ orderverwerking van het grootste belang om aan de verwachtingen van de hedendaagse consument te voldoen. ‘Technologie die autonoom werkt, real-time inzichten verschaft, intuïtieve interfaces heeft en naadloos integreert, kan leiden tot een revolutionaire transformatie in de dagelijkse efficiëntie, productiviteit en precisie van warehouseoperaties’, stelt Andrei Danescu, CEO en medeoprichter van Dexory.

‘Ik ben blij dat DB Schenker onze visie voor volledige visibility in supply chains deelt en veel vertrouwen heeft in onze technologie, ambities en groeiplannen. Hun expertise in de sector zal ons helpen uit te breiden naar nieuwe gebieden en de mogelijkheden van de technologie te maximaliseren, terwijl deze ook een fantastische meerwaarde biedt aan hun vestigingen. Een geweldige samenwerking voor beide partijen.’

Razendsnelle en uitgebreide warehousescans

Het platform DexoryView voert binnen een paar uur uitgebreide warehousescans uit. Het is daarmee volgens Dexory honderd keer sneller dan menselijke inspanningen en andere technologieën voor inventarisatie. Bovendien dient DexoryView als een digitale replica van het fysieke warehouse, waardoor niet alleen het beheer, maar ook de optimalisatie van de prestaties wordt bevorderd. Deze innovatieve functie stelt de software in staat om toekomstige scenario’s te simuleren, optimaliseren en voorspellen, waardoor collega’s in het warehouse zich met complexere taken kunnen bezighouden.

‘Het potentieel en het duidelijke succes van de technologie van Dexory binnen het wereldwijde logistieke landschap in zo’n korte tijd is indrukwekkend. Dexory heeft een oplossing ontwikkeld die niet alleen naadloos en gebruiksvriendelijk is, maar ook een opmerkelijke diepte en snelheid van verzamelingen van voorraaddata biedt. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich en maakt het een efficiënt en accuraat inzicht mogelijk’, aldus Paulina Banszerus, Head of Venture Capital bij Schenker Ventures.

Nieuwe standaard voor het warehouse van de toekomst

Banszerus noemt de visualisatie van de technologie van DexoryView indrukwekkend en bovendien schaalbaar in de toekomst. ‘Dat maakt Dexory een goede aanvulling op ons innovatieve portfolio.’ Met lopende gesprekken om samen te werken met DB Schenker in de verschillende regio’s, streeft Dexory ernaar om wereldwijd nauwkeurige real-time gegevens te blijven integreren in de supply chains van haar klanten, waardoor het de nieuwe standaard wordt voor het warehouse van de toekomst.