Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bedrijfsbezoek Rensa en workshop Scenarioplanning & Backcasting

woensdag | 1 november 2023 | 13:30h - 18:00h

Rensa workshop scenarioplanning & backcasting

In een wereld met steeds meer onzekerheden moet je steeds actiever anticiperen op de toekomst.

Een methode hiervoor is scenarioplanning. Je kijkt dan vijf of tien jaar in de toekomst en werkt een beperkt aantal mogelijk scenario’s uit. Op basis daarvan ontwikkelt je een wendbare strategie en bijbehorende supply chains. Naarmate duidelijker is welk scenario bewaarheid wordt, stuurt je bij.

Een andere, relatieve nieuwe methode is ‘backcasting’. Dan worden eerst meestal vier waarschijnlijke toekomstscenario’s ontwikkeld op basis van expertinterviews. Vervolgens redeneren deelnemers in een workshop van daaruit terug hoe je als bedrijf er komt.

Tijdens het bedrijfsbezoek aan Rensa op woensdag 1 november 2023 leidt Martijn Lofvers, Chief Trendwatcher bij Supply Chain Media de workshop Scenarioplanning & Backcasting.

Rensa is een Achterhoeks familiebedrijf dat van regionale groothandel uitgroeide tot een van de grotere aanbieders en groothandels in verwarming en ventilatie op de Nederlandse markt. Vandaag de dag wordt Rensa, de enige groothandel in de installatiemarkt die nog echt in Nederlandse handen is, geleid door de derde generatie van de familie Heijink.
We krijgen een rondleiding in bij Rensa in Didam, daar staat het gemechaniseerde en gerobotiseerde kleingoedmagazijn, die voor Rensa, Gévier en Gafco per dag 3.500 orders verwerken, 2.500 orderlijnen per uur en met een accuratesse van 99,96%.

Programma

13.30   Ontvangst
14.00  Welkom door Martijn Lofvers
14.05  Presentatie Rensa Family Company door Henk-Jan Wegman, CEO Rensa
14.30  Rondleiding door Job Schouten, COO bij Rensa  en Henk-Jan Wegman
15.15  Pauze
15.30  Workshop Scenarioplanning & backcasting door Martijn Lofvers
17.15  Afsluiting met hapje en drankje

Deelnemen?

Deelname aan de workshop talentontwikkeling is toegankelijk voor leden van de SCM Directors Club. Ben je geen lid van de SCM Directors Club, maar wil je als directeur verantwoordelijk voor de supply chain van jouw bedrijf (in industrie, groothandel of retail) wel graag aanwezig zijn? Mail dan naar: susan.veenes@supplychainmedia.nl.

Gegevens

Datum:
woensdag | 1 november 2023
Tijd:
13:30h - 18:00h

Organisator

Supply Chain Media
Telefoon
+31 314 36 45 73
E-mail
info@supplychainmedia.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Rensa Family Company
Beekseweg 3
Didam, 6942 JC Nederland