Workshop over innovatie en 3D-printing bij Defensie

Workshop Defensie

Supply Chain Media organiseert in samenwerking met Defensie op dinsdag 19 februari een workshop over innovatie en 3D-printing. De workshop wordt gecombineerd met een bedrijfsbezoek aan het Complex Leusden.

Brigadegeneraal Hans Damen (foto) zal de bezoekers van de workshop uitgebreid vertellen over de innovaties binnen Defensie. Hij doet dat samen met Tibor van Melsem Kocsis, CEO van het bedrijf Dimanex. Dit is een onlinewinkel voor de industrie – maar dan zonder voorraad – die gebruikmaakt van 3D-printers.

Het ministerie startte in 2017 een innovatietraject om te zien of Dimanex van dienst kon zijn bij de onderdelenlogistiek voor defensiematerieel. Tijdens de workshop belichten Damen en Van Melsem Kocsis dan ook innovatieve projecten als 3D-printing, trends op logistiek gebied, Host Nation Support en Military Mobility.

Verder presenteert Meinderdjan Botman, Chief Commercial Officer van DSV Solutions, de innovaties bij deze logistiek dienstverlener. Erik van Wunnik, Director Product Development van DSV, en Tibor van Melsem Kocsis verzorgen bovendien een actieve workshop over de functionaliteiten die 3D-printing biedt voor hun wereldwijde markt.

Aanmelden

Het programma voor de workshop start om 13.30 uur en eindigt om 17.30 uur. Na afloop is er gelegenheid tot netwerken. Voor geïnteresseerden is er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar thalien.wassink@supplychainmedia.nl.