Van der Valk neemt 76 Dunkin’-zaken over

Van der Valk

Van der Valk International neemt alle Nederlandse en Belgische vestigingen van donut- en koffieketen Dunkin’ over. Het ziet de Dunkin’-gasten als de hotelgasten van de toekomst. Daarnaast hoopt de horecafamilie met de overname te profiteren van kostenvoordelen, door bijvoorbeeld de logistiek en inkoopkanalen van Dunkin’ te delen met die van de hotels.

Van der Valk International, een van de takken waarin het familie-imperium achter de hotelketen is opgesplitst, meldde recent een meerderheidsbelang in de Nederlandse en Belgische activiteiten van Dunkin’ te hebben verworven. Het gaat om 76 zaken in totaal, maar de holding laat weten de komende vijf jaar uit te willen breiden met nog eens zestig vestigingen. Een aantal daarvan moet in of bij een Van der Valk-hotel komen.

Kostenvoordelen

Volgens commercieel directeur Kirsten Hulscher is het voor Van der Valk aantrekkelijk dat Dunkin’ voornamelijk jongeren trekt. ‘Zij zijn de hotelgast van de toekomst’, aldus Hulscher. Ook ziet de hotelketen veel mogelijkheden voor het behalen van kostenvoordelen. Zo kunnen de koffiezaken bijvoorbeeld de logistiek, inkoopkanalen en IT-systemen delen met die van de hotels van Van der Valk.

Vapiano

Van der Valk International nam in 2020 ook al de Nederlandse vestigingen van restaurantketen Vapiano onder zijn hoede. Over de nieuwe overname zijn geen financiële details bekendgemaakt. De huidige topman van Dunkin’ in Nederland, Roberto Fava, houdt een minderheidsbelang, net als de zoon van de vorige eigenaar, Nabil Besali. De hotelketen krijgt ook de rechten op het gebruik van het merk Dunkin’ in handen.