Transparantie in Global Trade Network

Global Trade Network

Het Global Trade Network (GTN) van BluJay stroomlijnt processen, creëert nieuwe kansen en verbetert prestaties van bedrijven, aangepast aan hun unieke supply chain-behoeften. Wanneer alle supply chain-partners met het netwerk zijn verbonden, neemt de mate van transparantie toe.

Het Global Trade Network is een verzamelnaam van geïntegreerde softwareoplossingen die het gehele supply chain-proces efficiënter maken. Het GTN maakt inzichtelijk, bijvoorbeeld met behulp van een control tower, waar pakketten van klanten zich bevinden. ‘Klanten kunnen inloggen op dit portaal en zien wat er gebeurt met hun spullen. Vervolgens kunnen zij hun eigen klanten hierover inlichten en aangeven wat bijvoorbeeld het exacte aflevermoment zal zijn’, stelt Roel Assies, Vice President Sales bij BluJay Solutions.

BluJay ziet dat er in de wereldwijde economie van goederentransport steeds meer van de ene kant van de aarde naar de andere kant wordt verstuurd. ‘Je hebt te maken met verschillende logistieke software, tijdsplanningen, maar ook warehouse management. En met vervoerders, douanes en alles wat te maken heeft met logistiek en distributie.’ Om die processtroom soepel te laten verlopen, heeft het bedrijf meerdere toepassingen, van Transport Management Systemen tot compliance-toepassingen en mobile-oplossingen, ondergebracht in het GTN.

Douaneformaliteiten afhandelen vanuit één softwareomgeving

‘Wat wij bijvoorbeeld hebben gedaan, is zorgen voor één softwareomgeving (customs management) waar de verschillende procedures waarmee je in de douanewereld te maken hebt, beschikbaar zijn. Dit betekent dat je vanuit één softwareomgeving douaneformaliteiten kunt afhandelen naar meerdere landen’, aldus Assies.

www.blujaysolutions.com