Samenwerking ervaren tijdens Supply Chain Day op 16 april 2015

In Duitsland is het al jaren een bekend fenomeen: één dag per jaar openen talrijke producenten en logistieke bedrijven hun deuren, en worden er allerlei evenementen over supply chain management georganiseerd. Supply Chain Media doet dit jaar ook mee en organiseert een enerverend evenement met interactieve workshops op 16 april 2015. Aansluitend zal de voorverkiezing van de Supply Chain Professional 2015 plaatsvinden.

De locatie is het Awarehouse van tapijtfabrikant Interface in Scherpenzeel, een gerenoveerde fabriekshal die merkbeleving met educatie combineert op de gebieden design, innovatie en duurzaamheid. Het thema van de dag is samenwerking. In de natuur werken dieren vaak samen bij het jagen op een prooi. Leeuwen, jachtluipaarden, wolven, dolfijnen en orka’s bijvoorbeeld zijn uiterst effectieve jagers dankzij nauwe samenwerking. In de supply chain moeten bedrijven ook steeds beter samenwerken om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Tijdens Supply Chain Day zullen de partners van Supply Chain Media daarom ook met elkaar samenwerken en gezamenlijk interactieve workshops leiden. Zo zullen de deelnemers tijdens de interactieve sessie van Supply Chain Media in samenwerking met gastbedrijf Interface een mindmap over duurzaamheid gaan maken. Ook is er een rondleiding door de fabriek.

Afhankelijk van de grillen van de ander

Tijdens de voorverkiezing van de verkiezing ‘Supply Chain Professional 2015’ geeft Bert van Dijk (60), trainer/opleider Leary Academy, een presentatie over communiceren en samenwerken. Centraal daarin staan acht verschillende types gedrag waarmee organisaties/bedrijven hebben te maken: de bepaler, de grenzensteller, de opstandige, de stille, de volger, de ondersteuner, de helper en de leider. Van Dijk: ‘Ik stel de vraag: wat vind jij lastig gedrag, en laat mensen zien dat lastig gedrag herkenbaar is. Het gedrag van een bepaler is bijvoorbeeld dwingend, betweterig en zelf ben je dan misschien geneigd om je terug te trekken, of je toevlucht te nemen tot roddels, terwijl je misschien zelf een wat dominantere rol moet opeisen. Je ziet dat dominante of arrogante teamleiders nog vaak te veel hun gang kunnen gaan. Veel mensen zijn bang om de werkrelatie te verstoren, willen collegiaal zijn. Ik leer die mensen kritiek zo te verwoorden dat deze aankomt en wordt geaccepteerd. Ik doe één belofte: als je dit in de vingers krijgt, dan ben je simpelweg minder afhankelijk van de grillen van de ander; dan houd je zelf de regie beter in handen.’

Want Van Dijk weet uit eigen ervaring waar het toe leidt als je de regie verliest. ‘Ik heb me als dertigjarige eens voor meer dan 1000 gulden toentertijd aan kleding aan laten smeren. De verkoopster legde haar hand op mijn rug, vertelde ‘dit is precies wat u zoekt!’, was zelf goed gekleed en ik werd als was in haar handen. Pure verleiding.’ Van Dijk leert dergelijk gedrag te herkennen en je er tegen te wapenen volgens twee motto’s: ‘Ga relaxed om met lastige types’ en ‘Beïnvloed anderen, begin bij jezelf’.

Leren selecteren

Na afloop van de presentatie van Bert van Dijk presenteren de kandidaten van de verkiezing ‘Supply Chain Professional 2015’ zichzelf aan de deelnemers. Vervolgens gaat BLMC de deelnemers aan de hand van twaalf valkuilen leren selecteren.