Procurement Excellence Award 2017 voor project Atlas Copco

Atlas Copco Industrial Air heeft de Procurement Excellence Award 2017 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens het op 28 september gehouden Procurement Award Event in het Koloniënpaleis in Tervuren, georganiseerd door Pascion en VIB. Het event werd bijgewoond door meer dan 120 executives en directors, actief in procurement en supply management.

Met het project ‘Excellerate new product introduction via new supplier model’ wist Atlas Copco Industrial Air op overtuigende wijze de Procurement Excellence Award van 2017 in de wacht te slepen. Senne Cuypers, teamleader sourcing bij het bedrijf, presenteerde het project. Volgens hem is de grootste verdienste ervan dat het veel verder gaat dan het beter positioneren van inkoop binnen het bedrijf.

Atlas Copco Industrial Air is momenteel volgens Cuypers marktleider in zijn segment. Om deze positie te kunnen behouden en versterken én duurzame groei te kunnen realiseren, is het volgens hem van groot belang dat nieuwe producten sneller geïntroduceerd kunnen worden in de markt. De inkoopafdeling speelde proactief in op deze strategische doelstelling van het bedrijf. ‘Door segmentatie van de sourcing-strategie hebben zij de time-to-market met ettelijke weken kunnen verkorten, en daarbij ook de kostprijs van het product verlaagd.’

Sebastien Bals Procurement Ambassador of the Year

Overigens ging ook de Prize of the Peers, toegekend door het aanwezige publiek, naar het project van Atlas Copco Industrial Air. Sebastien Bals, vice president Global Procurement and CPO bij UCB, werd uitgeroepen tot Procurement Ambassador of the Year 2017.

VIB, netwerk en opleidingsinstituut voor iedereen die actief is in inkoop en supply chain management, en Pascion, netwerk voor CPO’s en CSCO’s in België, organiseren deze award-uitreiking om meer aandacht te vestigen op de strategische toegevoegde waarde die de inkoopfunctie kan leveren voor een bedrijf. Door best practices voor het voetlicht te plaatsen, willen zij bedrijven stimuleren om meer en vaker te investeren in inkoop-gerelateerde projecten.