Op de kaart

Jan Kraaijeveld

Dat we met Slimstock de Nederlandse Logistiek Prijs hebben gewonnen, is een geweldige erkenning voor al die collega’s die dagelijks hard werken om klanten te helpen hun supply chain-processen te verbeteren. Waar eerdere winnaars de prestigieuze prijs ontvingen voor een vernieuwend logistiek concept of een baanbrekende innovatie, moeten wij deze eerder als een oeuvreprijs beschouwen. Of zoals juryvoorzitter professor Jos Hillegersberg het zei: ‘Jullie zijn veel meer dan een softwarepakket’, doelend op onze passie voor voorraadbeheer en het feit dat we dit ook uitstralen naar klanten over de hele wereld.

Dat voorraadmanagement veel meer behelst dan het implementeren van een tool is een overtuiging waarvan wij zijn doordrongen. Voorraad is geen ‘feestje van de supply chain-afdeling’, zoals helaas nog vaak wordt gedacht, maar raakt het diepste wezen van je bedrijf. De beslissingen die een voorraadplanner maakt, hebben impact op wat je als bedrijf wilt zijn (prijsvechter, servicekampioen, et cetera), op je klantloyaliteit, op je duurzaamheidsdoelstellingen en niet onbelangrijk: op je winstmarge. Voorraadbeheer gaat over snappen hoe die impact precies werkt en hoe je die in positieve zin kunt beïnvloeden.

Slimstock Academy

Op onze Slimstock Academy, waar jaarlijks duizenden professionals worden opgeleid, gaan we nadrukkelijk verder dan de gebruikerstrainingen voor Slim4. We nemen klanten echt mee in de rol van voorraad binnen de supply chain. We laten ze zien wat het commercieel belang is van voorraadbeheer en hoe je hierin kunt sturen en optimaliseren. Voorraadbeheer is ook topsport waarvoor je regelmatig zult moeten trainen. Iemand die alleen maar wedstrijden speelt, wordt nooit beter. Dat wij daar vol op inzetten en daarmee de totale bedrijfsprestatie bij onze klanten naar een hoger level brengen, is niet onopgemerkt gebleven.

Winnen Nederlandse Logistiek Prijs

Het winnen van de Nederlandse Logistiek Prijs heeft ons gesterkt in de overtuiging dat we op de goede weg zitten. We zien het ook als een opdracht om hierin nog een tandje bij te zetten en het momentum aan te grijpen voorraadmanagement nu eens echt op de kaart te zetten. Er zijn nog te veel bedrijven waar voorraadbeheer als een vak voor nerds wordt beschouwd, als een donker hoekje waar mensen met ingewikkelde software allerlei onbelangrijke details zitten uit te rekenen. Laten we hier een einde aan maken en zorgen dat supply chain management de centrale rol krijgt die het verdient.

Jan Kraaijeveld, Business Development Manager bij Slimstock