Fons Trompenaars keynote-spreker op inNOWvate

Fons Trompenaars

Eén van ’s werelds meest invloedrijke managementdenkers, econoom Fons Trompenaars, is op 24 mei als keynote-spreker aanwezig op inNOWvate, een door Supply Chain Media georganiseerd interactief evenement over innovatie in de supply chain. Bezoekers kunnen tijdens deze dag leren hoe ze hun eigen ideeën werkelijkheid maken.

InNOWvate, gehouden op 24 mei in de Rijtuigenloods in Amersfoort, is een gloednieuw evenement van Supply Chain Media waar innovaties centraal staan. Uit heel Europa zijn tien aansprekende startups met innovatieve oplossingen voor de supply chain geselecteerd die zich gedurende de dag presenteren. Het is echter een grote misvatting om te denken dat innoveren alleen gebeurt binnen startups; het gebeurt ook binnen corporate omgevingen en MKB-bedrijven. En in zo’n omgeving is innoveren misschien wel des te moeilijker. Daarom is startup-denken voor bestaande bedrijven juist heel interessant.

Tijdens inNOWvate kunnen supply chain professionals met eigen ogen de nieuwste technologieën bekijken en met vakgenoten over innovaties en praktijkervaringen sparren. In interactieve break-out-sessies zullen aanbieders deelnemers op de hoogte brengen van innovatieve oplossingen en het gebruik in de praktijk.

Daarnaast presenteren de kandidaten van de jaarlijkse Supply Chain Professional-verkiezing zich deze dag aan het publiek. Ze zullen hun visie op supply chain-strategie en de rol van innovatie delen en een voorbeeld geven van een innovatief supply chain-project binnen hun bedrijf. Bovendien zullen oud-winnaars van de verkiezing Supply Chain Professional hun ervaringen met innoveren uitwisselen en met elkaar in discussie gaan over de succesvoorwaarden.

Culturele diversiteit

Fons Trompenaars staat op het plenaire programma. Als een van de meest gevraagde managementconsultants reist hij de wereld over om iedereen met de nodige humor te wijzen op het belang van culturele diversiteit in bedrijven. Als enige Nederlandse managementdenker staat hij in de Thinkers50, een prestigieuze lijst met beste goeroes van de wereld. Hij heeft verscheidene Engelstalige boeken gepubliceerd, waaronder ‘Riding the Waves of Culture, understanding cultural diversity in global business’.

Geïnspireerd door komiek John Cleese schreef hij ook het boek ‘Creativiteit en innovatie’. Hierin beantwoordt hij de vraag hoe je persoonlijke ontwikkeling van mensen vertaalt naar een team en de organisatie als geheel, zodat deze bijdraagt aan de continuïteit van het bedrijf, de vernieuwing van talent en de motivatie van alle medewerkers.

Tijdens inNOWvate, waar ongeveer 250 bezoekers worden verwacht, gaat Trompenaars in op de cultuur van creativiteit en innovatie en wat ervoor nodig is om een cultuur te creëren waarin individuele creativiteit de ruimte krijgt en zelfs kan groeien. Paradigma’s en de noodzaak voor een paradigmawisseling, een overzicht van de verschillende rollen die nodig zijn binnen een groep om een inventief team te creëren én de fasen die doorlopen worden om innovatie te bereiken, zullen onder meer de revue passeren.