Ewals Cargo Care wint Nederlandse finale The Fresh Connection 2017

Ewals Cargo Care heeft The Fresh Connection Supply Chain Game van 2017 op zijn naam geschreven. De game is een cross-functionele business-simulatie waarin deelnemers een specifieke opdracht voorgelegd krijgen. Met het behalen van de winst plaatste het Nederlandse team zich voor de wereldfinale, komende september in Lissabon.

Op landgoed De Horst in Driebergen kwamen maandag 19 juni de acht best presterende teams uit de voorrondes samen om de uitdagingen van The Fresh Connection het hoofd te bieden. Zeer geconcentreerd en met veel enthousiasme werd door de finaleteams geprobeerd de meest optimale beslissingen te nemen op het gebied van supply chain, operations, sales en purchasing.

Met hun fictieve vruchtensapbedrijf wist het team The Ewals Connection tijdens de Nederlandse finale bij alle rondes de beste prestatie neer te zetten. Het team koos voor een responsieve marktstrategie met een smal assortiment en wist deze strategie vanuit een stabiele basis met kleine wijzigingen per ronde consistent door te vertalen naar supply chain, operations en inkoop. ‘Duurzame groei leidt tot stabiel succes’, vatte Roel Swinkels, junior purchase engineer bij Ewals, het succes van de gekozen strategie samen.

Executive course MIT

Bijna de helft van de top-productiebedrijven in de wereld neemt jaarlijks deel aan deze challenge. Pepsico bijvoorbeeld, maar ook Mars en FrieslandCampina. In Lissabon gaat het team van Ewals Cargo Care zich in september meten met de winnaars uit andere competities wereldwijd. Er wordt dan gestreden om een ‘executive course’ aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston.