Duurzaam bananenvervoer per binnenvaartschip

bananenvervoer

Albert Heijn krijgt zijn Chiquita-bananen voortaan per binnenvaartschip aangeleverd. Bakker Barendrecht, leverancier van groente en fruit voor de supermarktketen en onderdeel van Greenyard, realiseert zo de helft minder uitstoot van CO2.

Bakker Barendrecht slaat voor het initiatief de handen ineen met Kloosterboer, een logistiek dienstverlener voor temperatuur-gecontroleerde voedselproducten in West-Europa, en BCTN, dat te boek staat als de grootste uitbater van binnenvaartcontainerterminals in Nederland en België.

Tot voor kort reden er wekelijks gemiddeld veertig trucks rechtstreeks van Kloosterboer in Vlissingen naar Bakker Barendrecht. Sinds 30 september worden de met een zeeschip naar Vlissingen verscheepte Chiquita-bananen van daaruit per binnenvaartschip naar de containerterminal van BCTN in Alblasserdam gebracht. Vervolgens worden ze alleen het laatste stuk nog per truck naar het distributiecentrum van Bakker Barendrecht vervoerd.

De inzet van multimodaal transport op dit traject resulteert volgens de groente- en fruitleverancier in een CO2-reductie van meer dan 50 procent per container.

https://www.youtube.com/watch?v=vrQXe3_OrYY&feature=youtu.be