DSV lijft Agility Global Integrated Logistics in

DSV

DSV zet zijn expansie voort. De Deense logistiek dienstverlener heeft zijn zinnen gezet op Agility Global Integrated Logistics (GIL) uit Koeweit. Twee jaar geleden werd het Zwitserse Panalpina ook al ingelijfd. DSV is zo hard op weg een van de grootste expediteurs ter wereld te worden. In de logistiek zijn overigens veel meer overnames gaande. Ze weerspiegelen de trend naar schaalvergroting die momenteel gaande is.

Met de nieuwe overname wordt DSV (foto) een van ’s werelds grootste logistiek dienstverleners met een gecombineerde pro forma omzet van circa 22 miljard dollar. Het personeelsbestand groeit naar meer dan 70.000 medewerkers. Global Integrated Logistics van Agility behoort tot de wereldtop op het gebied van expeditie- en contractlogistiek (3PL). De onderneming had in 2020 ruim 4 miljard dollar aan inkomsten, voornamelijk uit lucht- en zeevracht, en zo’n 17.000 werknemers.

Versterking Air & Sea-divisie

Vooral de Air & Sea-divisie van DSV wordt door de overname flink versterkt; deze zal bijna 2,8 miljoen containers (TEU’s) en meer dan 1,6 miljoen ton luchtvracht omvatten. De mogelijkheden op het vlak van contractlogistiek versterken ook de divisie Solutions van DSV, met de extra opslagcapaciteit van GIL van meer dan 1,4 miljoen vierkante meter, voornamelijk in Azië-Pacific en het Midden-Oosten. Bovendien zal GIL wegvrachtactiviteiten toevoegen aan het netwerk van DSV in zowel Europa als het Midden-Oosten en zo het concurrentievermogen van DSV in alle drie de divisies vergroten.

‘GIL en DSV passen uitstekend bij elkaar’, meldt de Group CEO van DSV, Jens Bjørn Andersen. ‘De combinatie van onze twee wereldwijde netwerken biedt ons de mogelijkheid onze klanten een nog hoger serviceniveau te bieden. De sterke marktpositie van GIL in Azië-Pacific en het Midden-Oosten vult het netwerk van DSV goed aan en zal onze ambities om op lange termijn waarde te creëren, ondersteunen. We kijken ernaar uit de getalenteerde medewerkers van GIL bij DSV te verwelkomen.’ DSV en GIL verwachten de overname in het derde kwartaal van 2021 af te ronden.

Meer logistieke overnames

En er is meer logistiek overnamenieuws. In eigen land maakte DPD bekend BK Pharma Logistics en BK Sneltransport over te nemen. Deze twee logistieke experts zijn gespecialiseerd in geconditioneerd farmaceutisch transport in de farma en healthcare industrie. De coronacrisis zorgde voor een ongekende stijging van de vraag naar bezorging van levensmiddelen en farmaceutische en gezondheidszorgproducten. Juist vanwege deze specifieke kennis heeft DPD BK Pharma Logistics en BK Sneltransport benaderd voor een samenwerking.

Logistiek dienstverlener Kloosterboer nam recent ook het Duitse Columbus Spedition over. Dit transportbedrijf is gespecialiseerd in de logistieke dienstverlening voor temperatuurgecontroleerde voedselproducten en gelegen in de vissershaven van Bremerhaven. Tot slot was er nog het nieuws dat Cargo-Partner uit Oostenrijk het in Duitsland gevestigde Repalog heeft ingelijfd. Cargo-Partner kocht de netwerkvervoerder voor internationale en intercontinentale zendingen vorige maand met als doel haar expertise uit te breiden en het dienstenportfolio te completeren.