Zelflerende kennisbank SCM WisDome biedt supply chain-artikelen op maat

SCM WisDome

Supply Chain Media lanceert het online contentplatform SCM WisDome met geavanceerde technologie. De content bestaat uit eigen redactionele artikelen die sinds 2011 in het Engelstalige gedrukte magazine Supply Chain Movement zijn gepubliceerd, plus aanvullende nieuwsberichten van de bijbehorende website. Door deze content als losse berichten in één moderne online database te zetten en van een razendsnelle en zelflerende zoekmachine te voorzien, kunnen gebruikers met een eigen profiel snel op maat gesneden artikelen lezen. Het grootste gedeelte van deze content is niet vrij online beschikbaar en dus ook niet door Google of ChatGPT te vinden.

Op SCM WisDome komen supply chain professionals op een zeer gebruikersvriendelijke manier door middel van korte, toegankelijke artikelen erachter wat zij niet weten, maar voor hun werk wel zouden moeten weten. De kennisbank is ontwikkeld als antwoord op de groeiende behoefte aan betrouwbare en actuele informatie in de snel veranderende wereld van supply chain management. Met een schat aan artikelen, handleidingen, casestudy’s en rapporten biedt SCM WisDome een diepgaande kijk op de nieuwste trends, best practices en technologieën die van invloed zijn op de supply chain. Wat SCM WisDome onderscheidt van andere websites en kennisbanken is de focus op praktische toepasbaarheid. Elk artikel is geschreven door een onafhankelijke redacteur of expert in het veld en biedt concrete inzichten die professionals kunnen gebruiken om hun supply chain-processen te verbeteren.

Zelflerende aanbevelingen

SCM WisDome schotelt gebruikers artikelen met aantrekkelijke foto’s en illustraties voor die aansluiten bij hun persoonlijke voorkeuren. Wanneer een gebruiker voor de eerste keer inlogt op het platform kan deze bedrijven, personen en onderwerpen selecteren om zodoende een eerste eigen profiel aan te maken. Het platform beveelt vervolgens content aan op basis van dit profiel. Met vergelijkbare zelflerende algoritmes als die Netflix gebruikt, geeft SCM WisDome vervolgens aanbevelingen voor artikelen gebaseerd op het daadwerkelijke leesgedrag en vergelijkbare profielen. Hoe meer een gebruiker leest, hoe beter SCM WisDome zich zal aanpassen aan zijn of haar interesses. Gebruikers kunnen hun voorkeuren ook op elk moment aanpassen, bijvoorbeeld na een promotie of carrièreswitch.

De redactie van Supply Chain Media vult de online kennisbank voortdurend aan om ervoor te zorgen dat gebruikers toegang hebben tot de meest recente ontwikkelingen in supply chain management. Lange onderzoeksrapporten van supply chain-adviesbureaus zijn in hapklare stukken geknipt, zodat de lezer meteen bij het relevante deel aanbelandt en niet is aangewezen op de veelal oppervlakkige managementsamenvatting. De praktische checklists en de visuele metrokaarten, de mindmaps en de roadmaps helpen professionals om complexe uitdagingen helder te krijgen en binnen het bedrijf op te lossen. SCM WisDome biedt daarnaast ook inspirerende en provocerende columns van vooraanstaande experts en professoren op het gebied van supply chain management.

Krachtig dashboard

Martijn Lofvers, CEO van Supply Chain Media, heeft zijn dertig jaar uitgeefervaring bij Relx (voorheen Reed Elsevier) en Springer Nature omgezet in deze innovatieve kennisbank die het niveau van ChatGPT met gemak ontstijgt. De online kennisbank is volgens Lofvers voor een viertal doeleinden te gebruiken: ‘Voor het inwerken van nieuwe collega’s, voor het intern ontwikkelen van talenten, voor het op een hoger niveau brengen van kennis en voor het identificeren van wat leeft onder de supply chain-medewerkers van het bedrijf. Als manager zie je – al dan niet anoniem – wat de medewerkers lezen, waar ze naar zoeken en of ze vinden wat ze willen weten. Dit is een krachtig dashboard dat inzicht geeft in de uiteenlopende thema’s die spelen binnen een bedrijf.’

Net als bij Netflix en andere streamingdiensten kunnen professionals in supply chain management een abonnement per persoon per maand nemen op SCM WisDome. Kijk voor meer informatie op www.scmwisdome.com en www.supplychainmedia.eu/scmwisdome/