Yellowstar sleept FD Gazellen Award in de wacht

Softwareleverancier Yellowstar Solutions uit Barendrecht heeft een FD Gazellen Award gewonnen. Met deze prestigieuze prijs van Het Financieele Dagblad worden snelgroeiende ondernemingen in de spotlight gezet. Yellowstar kreeg de prijs op 22 november 2016 toegekend in de categorie kleine bedrijven in de regio West.

Dat Yellowstar flink aan de weg timmert, bleek eerder dit jaar ook al uit een nominatie voor de Deloitte Technology Fast 50. Die nominatie werd niet verzilverd, maar nu is er dus wel een FD Gazelle voor het softwarebedrijf. ‘Wij zijn erg trots op onze medewerkers en het feit dat onze oplossingen uit de ‘Star Suite’ door onze klanten en de markt worden gewaardeerd. Dit biedt een fundament voor de toekomst van Yellowstar en haar klanten’, aldus CEO Frank Erftemeijer.

Yellowstar werd in 2009 opgericht met de missie om logistieke processen in de keten voorspelbaar te maken door de mens centraal te stellen en niet de middelen. Zelf zegt het bedrijf er steeds voor te zorgen dat mensen over de juiste informatie beschikken; snel, simpel en stapsgewijs. ‘Sinds onze oprichting zijn we gegroeid in medewerkers en omzet. We focussen ons voornamelijk op de services die we aanbieden, binnen Yellowstar draait het om de kwaliteit van mensen’, aldus CFO Marcel Bakker.

Transparante supply chain

Volgens Rob Wijs, senior developer bij de leverancier van software en apps, neemt de vraag naar een transparante supply chain toe. ‘Zeven jaar geleden zijn we de ontwikkeling vanaf nul begonnen met Oracle Application Express. Zonder producten, maar met veel branche- en technologiekennis. In die zeven jaar is een uitgebreide product suite opgebouwd die als basis dient voor nieuwe projecten. De drijvende kracht achter deze projecten is een mix van jonge en ervaren ontwikkelaars die gedreven en met veel plezier werken.’

De FD Gazellen Awards werden vorige week voor het elfde jaar op rij door Het Financieele Dagblad toegekend.