Xenos-distributiecentrum in Waalwijk uitgebreid

In Nederland mag Xenos er dan niet zo best voor staan, bij onze oosterburen groeide de omzet in de winkels vorig jaar met 20 procent. Ook het aantal winkels in Duitsland neemt nog steeds toe. Met het oog op die groei over de grens is het distributiecentrum in Waalwijk uitgebreid; een investering van ruim 30 miljoen euro, meldt het FD van 21 januari.

Vorige week werd aangekondigd dat bij Xenos 250 banen geschrapt zullen worden. Een ingreep die het gevolg is van de grote schoonmaak die het Blokker-concern – waartoe Xenos behoort – in 2014 startte. Een jaar geleden verdwenen bij de winkelketen zelf ook al vierhonderd banen.

Maar met Xenos gaat het dus niet overal slecht. In 2014 groeide de omzet in de Duitse winkelstraat met 20 procent en nam het aantal winkels toe tot 62. Inmiddels zit de keten op 76 winkels. En ook de webwinkel Xenos.nl, inmiddels een jaar in bedrijf, is inmiddels goed voor zo’n 5 procent van de omzet.

Modernisering

Om de dalende omzetten van Xenos in Nederland een halt toe te roepen, was in 2012 al een modernisering van de winkelformule bedacht. Dat bracht echter nog niet de verlangde omzetgroei. Om die reden wordt nu in ons land wederom in vernieuwing geïnvesteerd.