Winnaars Supply Chain Professional verkiezing blikken terug

Dit jaar organiseren Supply Chain Magazine en BLMC de verkiezing van de Supply Chain Professional alweer voor de zesde keer. De redactie vroeg de winnaars wat hen het meest is bijgebleven van de verkiezing; wat de assessments hen hebben opgeleverd; hoe ze de finale hebben ervaren; wat ze aan de gewonnen cursus hebben gehad; welke waardevolle contacten ze hebben overgehouden en hoe ze de toekomst zien. Aan het woord komen Edwin van der Meerendonk (Walt Disney), winnaar van het eerste uur en sindsdien jurylid; John van Dongen (Electrolux Major Appliances), die in 2009 won, en Erik Botter (Pearle Benelux), die vorig jaar de titel mee naar huis nam.

De eerste drie jaar was de verkiezing van de Supply Chain Professional aan boord van een afgehuurde trein die door Nederland reed. De hele dag moesten de genomineerden assessments door collega-professionals, juryleden en moderatoren van de sponsors ondergaan in barrijtuigen en in kleine compartimenten.

Beperkte ruimte

De plenaire sessies tijdens de treinreis zijn Van der Meerendonk het meest bijgebleven. ‘Door de beperkte ruimte biedt de trein een omgeving die mensen dwingt om met elkaar in contact te treden. Daarnaast helpen de afgesloten compartimenten om de focus te bewaren’, zegt Van der Meerendonk.

Door de verschillende settings en de verschillende onderwerpen heeft ook Van Dongen zijn finale in de trein als zeer positief ervaren. Hij vond het moment van overwinning zeer speciaal. Daarnaast herinnert hij zich het meest dat alle stappen in het proces zeer professioneel waren.

Botter legde zijn finaletraject af op de Spido-boot die rond Groot-Rotterdam voer. Hij vond dit een originele plek met interessante gasten en een goed gecomponeerde dagindeling. Hoewel de trein wat logistieke beperkingen met zich meebrengt, zou de verkiezing van Van der Meerendonk daarentegen wel weer in de trein mogen plaatsvinden. ‘Persoonlijk vind ik dit een betere omgeving dan de boot.’

Naadloos

Botter en Van Dongen kregen beiden een taalcursus van DnA Languages als prijs. Botter koos voor ‘business English’. Hij werkte vier dagdelen intensief aan zijn woordkeus en zinsopbouw en de impact van culturele verschillen. ‘Omdat ik binnenkort een meerjarig supply chain- & ICT-project met mijn collega’s uit het Verenigd Koninkrijk ga draaien, sloot de prijs naadloos aan op mijn nieuwe werkelijkheid’, vertelt Botter. Van Dongen koos voor Italiaans, omdat hij destijds veel in Italië werkte. ‘Intussen is dat niet meer zo’, laat Van Dongen weten. Hij beweegt zich tegenwoordig meer en meer in sales.

Van der Meerendonk ontving een zesdaagse cursus ‘Managing the extended Supply Chain’ van het gerenommeerde opleidingsinstituut IMD in Lausanne. Wat hij hier heeft geleerd vindt hij nog altijd zeer bruikbaar in het dagelijks leven. ‘Het IMD opereert in een omgeving waar praktijk en theorie goed samenkomen. De cursus zelf bevat elementen waar ik in het dagelijks leven mee te maken heb, maar waarvoor ik niet altijd de juiste theoretische bagage heb. Het global supply chain program is een absolute aanrader.’

 

Persoonlijke zingeving

Voor Van der Meerendonk en Van Dongen leverden de assessments voorafgaand aan de verkiezing vooral de nodige zelfreflectie, waarbij Van Dongen niet direct zoveel nieuwe inzichten kreeg omdat hij het al een aantal keren gedaan had. ‘Het was meer een bevestiging’, zegt Van Dongen.

Botter geeft aan een beter inzicht in zijn eigen karakter te hebben gekregen en een betere kanalisering van energie. Botter: ‘Voor het leveren van resultaat is energie, ambitie en intellect nodig en teamontwikkeling vereist structuur, optimisme en closeness. Dit jaar heb ik ook nadruk gelegd op het individu en de respectievelijke persoonlijke zingevingsvraagstukken binnen mijn team.’

Bredere context

Alle voormalige winnaars geven aan dat zij veel contacten hebben overgehouden aan de verkiezing. De contacten variëren van supply chain-vakgenoten, kennisinstellingen, zoals Nevi en Scelp, tot consultants. ‘De toegevoegde waarde verschilt. Het beweegt van aantrekken en behouden van talent, tot toetsen of we – nog – goed bezig zijn en deelnemen aan kenniskringen waarvan ik het bestaan soms niet bevroedde’, zegt Botter.

Van der Meerendonk neemt regelmatig contact op met mensen die hij kent van de verschillende verkiezingen die hij meemaakte als deelnemer en jurylid. ‘Door de diversiteit van de achtergrond waarin veel supply chain managers opereren ben ik in staat om mijn specifieke vragen in een bredere context te zien.’

Haverkist

Alle oud-winnaars zijn er voorstander van om de verkiezing in stand te houden. ‘We moeten ervoor waken dat het niveau van de kandidaten op senior level blijft, vooral om de rol van Chief Supply Chain Officer te kunnen blijven promoten’, vindt Van der Meerendonk.

Botter ziet wat verschuivingen met betrekking tot de verantwoordelijkheden, uitdagingen en competenties. ‘Supply Chain dient mijns inziens niet langer alleen bezig te zijn met margeverbetering, kostenreductie en operational excellence, maar kan met gerust hart ook het eigenaarschap claimen als facilitator van groei en drijver van de topline. Supply Chain kan op de haverkist gaan staan om het bedrijf naar een high performing organization te helpen transformeren’, aldus Botter.