EGS wint German Dutch Logistics Award 2018

European Gateway Services (EGS) in Rotterdam heeft de German Dutch Logistics Award 2018 gewonnen met haar synchromodale achterlandplanner. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan het bedrijf of initiatief dat het meest heeft bijgedragen aan de Duits-Nederlandse logistieke samenwerking.

Marilyne van Hoey Smith (links op de foto), commercial executive van EGS, nam de prijs op 10 april in ontvangst in Duisburg tijdens de vijfde editie van de German Dutch Logistics Conference. De Synchromodal Trip Optimizer (STO) van EGS kreeg van de conferentiedeelnemers 54 procent van de stemmen en eindigde daarmee vóór de andere twee award-kandidaten, Aircargobook en Smartcity Freighthub/Binnenstadservice.

Optimale synchromodale oplossing voor achterlandvervoer

Het winnende planningsysteem STO berekent de optimale synchromodale oplossing voor het achterlandvervoer. Het uitgangspunt is om elke container op de afgesproken tijd en locatie af te leveren tegen concurrerende kosten en met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Het ter beschikking staande EGS-netwerk omvat terminals in diverse landen in West-Europa, maar de nadruk ligt op Nederland en Duitsland.