Willem Vesters: ‘De handen op elkaar krijgen’

Willem Vesters, voorheen werkzaam bij Office Depot, maakte via een recruiter de overstap naar kabelbedrijf Liberty Global. Daar is hij nu VP global supply chain planning. ‘Een van mijn grote drijfveren was dat ik kon switchen naar een andere branche.’

Vanwaar je overstap?

‘Ik zat ruim drie jaar bij Office Depot. Drie jaar is ook het tijdsframe waarin ik mij telkens weer afvraag of ik nog goed zit. Twee van de drie opdrachten bij Office Depot waren succesvol afgerond. De voorraadreductie was bereikt en op stabiel niveau. Daarnaast zat de organisatie in een kanteling. Die kanteling heb ik helpen vormgeven en ik had een transitieplan gemaakt. Verder had ik een start gemaakt met Sales & Operations Planning, maar deze taak heb ik niet volbracht. Het was de vraag of ermee verder te gaan, maar na intern wat gesprekken te hebben gevoerd, heb ik besloten extern te gaan zoeken.’

Waarom Liberty Global?

‘Een recruiter van Spencer Stuart benaderde mij voor de functie van VP global supply chain planning bij kabelbedrijf Liberty Global. Een van mijn grote drijfveren om over te stappen was dat ik kon switchen naar een andere branche. Liberty Global is een groeiend bedrijf met relatief jonge executives met weinig diepgesleten processen. De paden moeten nog worden gelegd. Liberty Global wil het fysieke netwerk met 25 procent uitbreiden wat vanuit de material supply goed geregeld moet worden. Procurement doet dit momenteel nog, maar het is de bedoeling dat dit wordt overgeheveld naar supply chain. Ik kan hierbij profiteren van mijn supply chain planning-bagage. Het was een erg mooie fit.’

Hoe zit het met je buitenlandambities?

‘Ik ben er niet gericht naar op zoek. Een werkgever is geen reisbureau. Ik kan niet zeggen: “Doe mij maar een baan in Denver”, maar in het buitenland werken is heel waardevol. Je leert omgaan met verschillende nationaliteiten en prioriteiten te stellen. Deze vaardigheden gebruik ik continu om ervoor te zorgen dat ik met de juiste dingen bezig ben en om mijn team beter te laten presteren. Vooral als je dingen van scratch af aan moet opbouwen, moet je je afvragen wat het eerst noodzakelijk is. Ik kan bijvoorbeeld wel over S&OP beginnen, maar als de masterdata niet op orde zijn, dan werkt ‘t niet.’

Je was finalist van de supply chain professional-verkiezing…

‘De verkiezing is voor mij een eerste stap geweest in presenteren voor grotere groepen. Binnen een corporate-achtige organisatie heb ik het nodig dat ik voor een groep relatief onbekenden een verhaal kan neerzetten en ze gemotiveerd krijg; bijvoorbeeld voor crossfunctioneel overleg over masterdatamanagement. Iedereen zijn eigen referentiekader en verwachtingen, maar je moet toch zorgen dat je de handen op elkaar krijgt.’