Wie wordt het boegbeeld van 2016?

Wie wordt de Supply Chain Professional 2016? Wie neemt het stokje over van Edgar Beers en wordt een jaar lang het uithangbord van Supply Chain Nederland? Tijdens de voorronde van de verkiezing op 13 april nemen vijf kandidaten het tegen elkaar op.

Het belooft een interessante dag te worden, 13 april. De eerste schifting tussen de kandidaten die strijden in de verkiezing van de Supply Chain Professional 2016 zal worden gemaakt. Vijf ondernemende heren – geen dames dit jaar – stellen zich kwetsbaar op en zullen aan een deskundige jury en aan hun medevakgenoten laten zien welke invulling zij geven aan leiderschap, niet alleen binnen maar ook buiten hun organisatie.

Net als andere jaren stelt BLMC, dat vijftien jaar ervaring heeft in het werven en selecteren van supply chain professionals op management- en directieniveau, zijn beproefde selectietechnieken ter beschikking bij de verkiezing om zo een goed beeld te krijgen van de kwaliteiten van de vijf kandidaten. Het zijn Jeroen Eijsten (Compass Group), Nico Kuipers (Fabory), Berend Meijerink (FrieslandCampina), Danny van der Ster (Intersafe) en Dean Wielens (Beate Uhse) die zich verkiesbaar hebben gesteld. ‘Bij de keuze van de beste Supply Chain Professional is het belangrijk objectief en deskundig te werk te gaan’, zegt Michel van Buren, directeur van BLMC. ‘Hij of zij moet beschikken over een bijzondere combinatie van kennis, ervaring en leiderschapskwaliteiten.’

Juryvoorzitter Jack van der Veen, hoogleraar supply chain management aan Nyenrode Business Universiteit, stelt dat de verkiezing een aantal excellente voorbeelden van supply chain management presenteert. ‘Deze professionals bewijzen dat je organisatie sneller, beter, goedkoper en duurzamer wordt als je vanuit klantwaarde samenwerkt in de keten. Daarmee willen we het bedrijfsleven inspireren. Want in de complexe en turbulente wereld van vandaag is samenwerking simpelweg nodig om succesvol te kunnen zijn en blijven.’

Klik op de naam voor de profielen van de kandidaten>>

De voorverkiezing is op 13 april bij Interface in Scherpenzeel. Dit evenement is exclusief voor leden van de SCM Professionals Club en genodigden. Uitnodiging ontvangen? Mail naar debby.sterk@supplychainmedia.nl.