Whitepaper Sustainable supply chain management

DUTCH_200px_Sustainability_ad

Duurzaam ondernemen is zeker geen nieuw onderwerp, maar het lijkt erop dat de sector een kantelpunt heeft bereikt. Een toezegging om ‘duurzamer te zijn’ is niet langer een symbolische inspanning die aan de oppervlakte komt tijdens bloeiende marktomstandigheden – het is een zakelijke kernprioriteit, voor de lange termijn. Tegenwoordig zijn inspanningen op het vlak van duurzaamheid overal aanwezig in sectoren, regio’s en bedrijfsafdelingen.

Van alle afdelingen in een bedrijf, heeft Supply Chain de meest directe impact op duurzaamheid. Maar hoe ziet een goed doordacht duurzaamheidsprogramma eruit in een moderne supply chain? Hoe kunnen bedrijven een zinvollere aanpak creëren om zo’n programma op te zetten? Waar moeten ze beginnen? Zonder diepgaand onderzoek is het moeilijk te bepalen waar de sector staat en, nog belangrijker, hoe je op de juiste manier een plan kunt opstellen voor een efficiëntere toekomst.

Om deze belangrijke vragen te helpen beantwoorden, heeft Coyote samengewerkt met Martec voor het uitvoeren van een onafhankelijk onderzoek onder 250 internationale vervoerders. De ondervraagden kwamen uit verschillende sectoren, landen, bedrijfsgroottes en beroepsniveaus.

Wat hadden deze vervoerders te zeggen? Supply chain-duurzaamheid is een veelbesproken onderwerp, en dat zal het ook blijven. Bedrijven besteden meer aandacht aan duurzaamheid dan ooit en supply chain-professionals zijn diegenen die waarschijnlijk het voortouw zullen nemen.

Veel bedrijven stellen ambitieuze doelstellingen op, op korte en op lange termijn (en met goede redenen), maar realiseren zich dat het volledige rendement op investeringen in duurzaamheid alleen behaald kan worden als iedereen samen plant en samenwerkt.

Deze onderzoeksstudie zal u een beter inzicht geven in hoe supply chain-leiders duurzaamheid aanpakken en waar ze de meeste groeimogelijkheden zien. Hopelijk kunt u deze originele gegevens gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen in uw eigen organisatie.

Download de whitepaper Sustainable supply chain management

Vul hieronder uw gegevens in en download de volledige whitepaper over Sustainable supply chain management: Zorgen voor een slimmere, duurzamere toekomst.

Download: Sustainable Supply Chain Management