Whitepaper Datacon: De sleutel tot Logistiek 4.0

Whitepaper Datacon Logistiek

Door de indrukwekkende groei van (cloud-)applicaties, data en analytics is het aantal gedigitaliseerde processen toegenomen. Door een combinatie van factoren – opkomst van IoT, goedkopere en kleinere sensors, vernieuwingen op het gebied van cloud computing en analytics – weet de maakindustrie digitaal te transformeren. Dit wordt de vierde industriële revolutie, Smart Industry of Industry 4.0 genoemd.

Deze ontwikkeling transformeert de ouderwetse fabriek naar de Smart Factory. Dat betekent dat alle relevante data worden geaggregeerd en geanalyseerd, en dat hierop indien nodig de juiste handeling volgt. De introductie van de vierde industriële revolutie heeft ook een disruptie veroorzaakt in de logistieke sector. Dit heeft uiteindelijk tot de huidige complexe wereld van logistiek geleid en heeft de manier waarop producten hun weg vinden van productie naar eindgebruikers drastisch veranderd.

Download de whitepaper

In deze whitepaper worden de gevolgen getoond van diverse technologische ontwikkelingen voor de logistieke sector en de rol die data- en applicatie-integratie hierin speelt.

Download: De sleutel tot logistiek 4.0