Whitepaper: Bouwen aan een veerkrachtige waardeketen

Whitepaper Bouwen aan een veerkrachtige waardeketen

Impactvolle veranderingen zoals de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne hebben het onderwerp supply chain bovenaan de agenda in de bestuurskamer gezet. Als senior leidinggevende zult u zich meer dan ooit bewust zijn van het belang van de supply chain voor uw marktaandeel en uw bedrijfsresultaten. Dit is vooral een gevolg van het feit dat zoveel bedrijven onverwacht en in aanzienlijke mate zijn geraakt door deze impactvolle veranderingen.

Maar hadden zij dit kunnen, of zelfs moeten, zien aankomen? En hoe kun je hier succesvol op anticiperen? In deze tijd dient iedere onderneming, van klein familiebedrijf tot grote multinational, zich af te vragen welke maatregelen men kan nemen om de eigen supply chain – en daarmee de waardeketen – veerkrachtig genoeg te maken voor de volgende, onvermijdelijke, verstoring.

Veel bedrijven zijn bekwaam geworden in het oplossen van kortetermijnproblemen bij disrupties, niet in het minst door de gevolgen van de coronapandemie. Nu is echter de tijd gekomen voor een gestructureerde aanpak, passend bij het nieuwe normaal van vandaag de dag. Dit betekent de integratie van veerkracht in de besluitvorming rondom planning en controle voor duurzame verandering.

Een solide IBP-proces is hier een ideaal instrument voor. Het helpt u bij het anticiperen en voorbereiden op bekende, maar ook onbekende risico’s. Daarnaast biedt het hulp bij het toegankelijk maken en analyseren van beschikbare, maar ook nieuwe informatie binnen uw gehele supply chain en bij het maken van keuzes uit de beschikbare opties. Dit gebeurt op basis van gedegen kennis van de mogelijke impact op uw bedrijf, vanuit een totaalperspectief.

Ook als u wordt omgeven door onzekerheid bent u hiermee flexibel genoeg en kunt u op basis van de juiste keuzes correctief reageren op de korte termijn, zonder dat u daarbij wordt afgeleid van uw doelstellingen voor de lange termijn. IBP stelt u verder boven alles in staat veerkracht in te bedden in het DNA van uw organisatie, zodat u bij toekomstige verstoringen sneller en sterker kunt terugveren dan uw concurrentie, wat er ook gebeurt.

Download de whitepaper Bouwen aan een veerkrachtige waardeketen

Involvation helpt organisaties in alle soorten en maten bij het vergroten van de veerkracht van hun supply chain. We combineren onze ervaring met een breed gamma aan tools, variërend van mindmaps, modellering en quickscans als basis voor het bepalen van risico’s en missende gegevens voor senior leidinggevenden tot masterclasses en serious gaming ter ondersteuning van de shift naar een veerkrachtige mentaliteit binnen de gehele organisatie.