Hallmark Cards breidt assortiment uit naar Oostenrijk

Wenskaartenproducent en -aanbieder Hallmark Cards Continental Europe gaat het assortiment cadeaupapier, papieren cadeautassen, cadeaudozen, strikken en linten nu ook in Oostenrijk aanbieden. Logistiek dienstverlener Decker, onderdeel van Janssen Group, won de tender voor het uitdagende transport. ‘De keuze viel op Decker vanwege de creativiteit in het meedenken en realiseren van oplossingen voor dit transport’, zegt supply chain-directeur Coen van Hout.

De verpakkingsproducten zijn voor Hallmark een relatief nieuwe categorie met een grillig afzetpatroon door de week heen en met andere volumes dan wenskaarten. Gezien de afwijkende volumes en seizoenspatronen van de verpakkingsproducten vormt het transport dus een uitdaging. Flexibiliteit in de linehaul naar Oostenrijk is daarom een vereiste. ‘Decker voorziet hierin’, laat Van Hout weten in een persbericht. ‘De looptijden zijn verkort en de logistieke kosten gereduceerd.’ Bovendien zien beide bedrijven de volumes per week groeien, wat een extra stimulans vormt voor de gekozen directe linehaul-oplossing.

Samenwerking

Janssen verzorgt al vijf jaar de distributie van alle Hallmark-pakketten met wenskaarten naar Duitse retailers. Nu voegt Hallmark daar dochteronderneming Decker aan toe voor het transport naar Oostenrijk. ‘Iedere specifieke situatie vergt een specifieke oplossing. Veel van onze services komen voort uit ontwikkelde maatwerkoplossingen waar vervolgens ook nieuwe relaties mee kunnen worden ondersteund’, licht Philippe Janssen, vijfde generatie van de familie Janssen, de werkwijze toe. ‘Binnen de groep is ieder bedrijfsonderdeel gespecialiseerd in een eigen vakgebied, met de diverse specialisten bedienen we onze warehouse en/of transportrelaties zo goed mogelijk.’

Naast Oostenrijk verzorgt Decker overigens ook de transporten naar Zwitserland voor Hallmark.