Wehkamp wil bestellingen afleveren op dezelfde dag

Wehkamp gaat in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld bouwen. Met dit dc is het online warenhuis klaar voor de dienstverlening van de toekomst: bestellen en afleveren op dezelfde dag. Dat maakt moedermaatschappij RFS Holland Holding bekend in een persbericht van 4 november 2013.

 

Wehkamp verwacht dat Nederlandse consumenten over tien jaar de helft van zijn aankopen online doet. ‘Dit distributiecentrum laat de ambitie van ons bedrijf zien’, zegt CEO Gert van de Weerdhof van RFS Holland Holding. ‘Het geeft ons de mogelijkheden om een state-of-the-art service aan de consument te bieden.’ In dit magazijn worden kleding, accessoires en kleinere elektronische apparaten opgeslagen. ‘In het nieuwe distributiecentrum gaan geautomatiseerde treintjes de artikelen uit het opslagsysteem halen’, zegt Jurrie Jan Bruins, Operations, Finance & ICT director van wehkamp.nl. ‘Dat gebeurt op dit moment in Dedemsvaart. Binnen dertig minuten na bestelling kan het pakket klaarstaan voor verzending naar de klant.’

Het magazijnsysteem krijgt 480.000 picklocaties. Naast de picklocaties komen er 2,5 kilometer stellingen voor hanggoed en 8.000 palletlocaties. Er is ruimte om vier miljoen artikelen op te slaan; wehkamp.nl kan zodoende 80.000 pakketten per dag versturen. De nieuwbouw zorgt voor een impuls van de regionale economie. De nieuwe ontwikkeling van wehkamp.nl kon wel in de regio blijven, mits gekozen werd voor industrieterrein Hessenpoort in Zwolle. De bereikbaarheid van speelde daarbij een belangrijke rol. Het duurzame dc moet in de zomer van 2015 gereed zijn.