War for talent: Jonge logistieke toptalenten krijgen meer kansen

Het probleem van de krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds nijpender: er stroomt te weinig jong talent naar de logistieke sector. Om jong talent naar zich toe te trekken en de kloof tussen opleiding en bedrijfsleven kleiner te maken, ontplooien zich steeds meer initiatieven.

Door de aantrekkende arbeidsmarkt en de komende vergrijzingsgolf laait de war for talent ook in Nederland op. Talenten moeten zich maximaal kunnen ontwikkelen en goed voorbereid op de arbeidsmarkt komen. Op dit moment sluiten opleidingen onvoldoende aan bij de operationele behoefte van bedrijven. Dat merkt ook Michel Winter van Slimstock Professionals in de dagelijkse praktijk. ‘Je ziet dat pas afgestudeerden vaak heel sterk zijn in het conceptueel denken, maar operationeel ergens verantwoordelijk voor zijn, is dan nog best lastig.’

Specialisme
Slimstock lanceerde recentelijk een Toptalent Programma, waarvoor de specialist in voorraadbeheer talentvolle studenten selecteert in de laatste fase van hun studie. Gedurende een meerjarig programma worden de talenten bij verschillende bedrijven gedetacheerd en volgen zij een opleidingsprogramma aan de Slimstock Academy. ‘Voorraadbeheer is een vak waarvoor een bepaald specialisme en bepaalde kennis is vereist. Een van de succesvolste opleidingen van de Academy is de HBO Minor Voorraadoptimalisatie. Op deze manier kunnen de talenten hun kennis en ervaring versneld ontwikkelen om door te groeien naar leidinggevende posities binnen de supply chain’, zegt Winter.

Binnen het programma wordt grote waarde gehecht aan intervisie en daarom komen de talenten regelmatig bij elkaar. Winter: ‘We willen graag dat de talenten kennis en ervaringen delen en leren van elkaar.’ Naast vakinhoudelijke opleidingen is er eveneens aandacht voor de ontwikkeling van soft skills.

Innovatie
Ook Topcoaches voor Toptalent van EVO is ontstaan om de kenniskloof tussen opleiding en bedrijfsleven te verkleinen. Jaarlijks komt een selecte groep van tien tot twintig ambitieuze vierdejaars studenten Logistiek van tien verschillende hogescholen voor dit programma in aanmerking. Na een strenge selectieprocedure krijgen geselecteerde kandidaten intensieve coaching van een topcoach van een gerenommeerd bedrijf. De focus ligt hierbij op een goede aansluiting van de theorie op de praktijk. Dit traject moet hen klaarstomen voor een logistieke topfunctie.

Het recent gepresenteerde Dinalog Young Professional Program van Laurens Simonse Groep en Dinalog is gericht op het stimuleren van innovatie bij logistiek dienstverleners in Nederland. Jonge logistieke talenten volgen een 1,5-jarig traineeship bij een van de deelnemende logistiek dienstverleners en werken samen met de andere trainees aan innovatieve (logistieke) projecten die de deelnemende bedrijven en de branche naar een hoger niveau moeten tillen.

Excursie
Voor studenten in een eerder stadium is LogiXperience in Zoetermeer, waar wordt getoond wat logistieke innovatie in de praktijk betekent. Een aanrader om meer voeling te krijgen met de praktijk. Haagse marketingstudenten uit de Minor Export & Supply Chain Management van InHolland gingen er onlangs een kijkje nemen. ‘Dit is een soort Nemo voor professionals, ondernemers en studenten, fantastisch. Een geweldige excursie, onmisbaar als je verder wilt verdiepen in supply chain management, maar zeker ook voor toekomstig marketeers en ondernemers’, meent een deeltijdstudent.

Voor de Minor Export & SCM is deze informatiesessie dan ook een perfecte aanvulling, vindt ook docent Marco van Hees: ‘Het volgen van deze educatieve informatiesessie zorgt voor meer beleving bij de onderwerpen van deze specialisatie. Een absolute aanrader voor iedereen die affiniteit heeft met logistiek.’