Vrachtplatform Saloodo! breidt uit naar Nederland

Saloodo!

Het digitale vrachtplatform Saloodo! is voortaan ook vanuit Nederland beschikbaar. Tot nu toe konden klanten van Saloodo! via het platform de transporten van hun goederen binnen Duitsland en van Duitsland naar Europa en vice versa afhandelen. Inmiddels is de digitale vrachtmarktplaats ook beschikbaar voor gebruikers in Nederland voor nationale transporten en vervoersopdrachten van Nederland naar andere landen in Europa en omgekeerd.

Saloodo! maakt zich sterk voor de digitalisering van de transport- en logistiekbranche. Klanten van het platform handelen hun transporten volledig digitaal af, zonder tijdrovende prijsonderhandelingen aan de telefoon en contractafsluiting via fax. Inmiddels werken al meer dan 10.000 bevrachters en ruim 6000 transportbedrijven met rond de 250.000 beschikbare vrachtwagens met Saloodo!.

Saloodo! is online vrachtbeurs en digitaal vervoersbedrijf tegelijk. Bedrijven met een transportvraag hebben bij het digitale vrachtplatform daardoor het voordeel dat ze alle vrijheden van een neutrale marktplaats hebben en tegelijkertijd de zekerheid en het gemak van een digitale expediteur.

Het maakt ook niet uit welke transporteur voor het vervoer uitgekozen wordt; verzenders en transportbedrijven hebben steeds maar één centrale contractpartner en contactpersoon: Saloodo!. Daardoor blijven ook alle documenten en alle informatie – van boeking tot betaling – in één platform en steeds in realtime beschikbaar. Het platform biedt hiermee een optimale end-to-endoplossing voor het hele transportproces.

Transportprijscalculator

Verder biedt Saloodo! ook aan transportbedrijven innovatieve functies die de dagelijkse gang van zaken van hun bedrijf efficiënter en eenvoudiger maken. Zo helpt de zich op realtime-gegevens en zelf ontwikkelde algoritmen baserende, dynamische transportprijscalculator expediteurs om hun vervoersaanbod op meer concurrerende wijze vorm te geven.

Chauffeurs worden via de innovatieve, ook in het Nederlands beschikbare, chauffeurs-app meteen geïnformeerd welke opdracht uitgevoerd moet worden. Alle noodzakelijke informatie over de te maken ritten landen direct op de smartphone. Ook PODs, rekeningen en eventuele schades aan de lading kunnen direct in de app worden gedocumenteerd. Met Saloodo! wordt zo de hele transportafhandeling digitaal vastgelegd en gestuurd, inclusief het beheer van de vrachtdocumenten, de facturering en betaling.